Na pediatričnem oddelku UKC Maribor bo odslej še glasneje. Zakaj? Ker bodo otroci tako glasno peli in se smejali!

Marko Soršak – Soki, ki se poleg udrihanja po bobnih skupine Elvis Jackson ukvarja tudi z dobrodelnostjo, je tokrat s svojim projektom »20za20« osrečil bolne otroke pediatrije UKC Maribor.

Tokrat v sodelovanju z Mestno občino Maribor, ki je bila nekakšen posrednik pri iskanju finančnih partnerjev za donacijo glasbil. Na pobudo so se prijazno odzvali pri podjetju Varnost Maribor, ki je poskrbelo, da so tisti najmlajši v sklopu UKC Maribor dobili tamburin, kitaro, kahon in še nekaj drugih tolkal.

Projekt »20za20«

Ideja o dobrodelnem projektu se mu je porodila ob njegovi dvajseti obletnici tolkalskega udejstvovanja, zato tudi ime »20za20«. Gre namreč za to, da Soki s svojim projektom po osnovnih šolah išče glasbene talente, jih vzpodbuja pri njihovem ustvarjanju in z donacijo najrazličnejših inštrumentov, širi obzorja mladih glasbenikov. Šolam podarja predvsem nekonvencionalna glasbila, kot so električne kitare, bobni in druga tolkala ter bas kitare, ki ponavadi niso v prvem planu glasbenega pouka domačih osnovnih šol.

Želje za prihodnost

Morda je bila prvotna ideja, da z glasbili osreči zgolj 20 Slovenskih osnovnih šol, ki jo je že krepko presegel, saj jih ima na vesti že 41. Cilj še kar ni dosežen, saj Soki stremi k številki 100.

Pravkar se je vrnil iz Japonske, kjer je obiskal tovarno bobnov Tama, saj ima status njihovega ambasadorja za Slovenijo. Visoki predstavniki podjetja so bili nad njegovim dobrodelnim projektom »20za20« popolnoma navdušeni in zato Sokiju obljubili dodatno pomoč. 

Tovarna TAMA dala projektu nov zagon

Po njegovih besedah bo projekt s to gesto dobil na širini, predvsem tisti mednarodni, zato napoveduje v roku dveh let korenite spremembe. Podrobnosti seveda še ni želel izdati, lahko pa predvidevamo, da ga tudi število 100 ne bo ustavilo. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice