Po informacijah Mariborinfo je do udora prišlo zaradi del pri nadgradnji železniške proge Pesnica - Šentilj, slednje so potrdili tudi na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo.

Neverjetno, a resnično. Sredi križišča v Šentilju, natančneje na stari cesti v smeri mejnega prehoda z Avstrijo ob izvozu iz avtoceste, se je danes dopoldne udrl del cestišča

Do udora prišlo zaradi del pri nadgradnji železniške proge Pesnica - Šentilj, so za Mariborinfo potrdili na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo. Luknja, v katero se je usipala cesta, naj bi bila po prvih informacijah globoka kar deset metrov.

Po besedah direkcije na tem odseku poteka tunel železnice, ki je predmet nadgradnje železniške proge. »Zaradi udora v železniškem predoru, ki leži okoli šest metrov pod cesto je bila na regionalni cesti evidentirana poškodba, zaradi katere je na tem območju spremenjen režim prometa,« so udoru še sporočili iz direkcije za infrastrukturo.

Nadgradnja železniškega odseka Pesnica - Šentilj - državna meja je prvi od štirih sklopov ukrepov, ki bodo izvedeni na 15,5-kilometrskem odseku železniške proge od Maribora do meje z Avstrijo. Trenutno je vzpostavljena popolna zapora železniškega prometa in dela potekajo z največjo možno intenzivnostjo. V sklopu del se obnavlja tudi omenjeni predor, nad katerim sicer poteka regionalna cesta.

Zaradi udora v železniški predor v času del na srečo nihče ni bil poškodovan.

Podrobnosti o nenavadnem pripetljaju, okoliščine glede evidentirane poškodbe na cesti in potek sanacije je v popoldanskih urah pojasnil še vodja sektorja za železnice pri Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo Dejan Jurkovič. Kot je dejal, je do pojava prišlo ponoči pri obnovi talnega in stenskega oboka tunela, zaradi česar se je udrlo okoli deset kubičnih metrov materiala.

»Skozi noč smo dogajanje spremljali, zjutraj se je dodatno udrlo še okoli 30 kubičnih metrov, kar je na vozišču povzročilo luknjo s premerom okoli dva metra. Trenutno smo že v fazi sanacije in z deli bomo končali predvidoma v roku dveh ali treh dni,« je pojasnil in dodal, da zaradi udora za zdaj ne računajo, da bi se podaljšal čas njihovih del in s tem povezane zapore železniške proge.

Doslej sicer še niso dobili informacij, da bi morda prišlo do poškodbe katerega od instalacijskih kablov pod poškodovano cesto. Jurkovič še zagotavlja, da se glede na pregledano stanje v predoru podoben pojav ne more ponoviti na nobenem drugem mestu.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Francelj (nepreverjen)

Pekel že odpira svoje vhode Niste bili pridni.

Starejše novice