Na mnogih koncih naše države in pa tudi izven naših meja so danes zapeli v imenu ljubezni. Osnovnošolce v Selnici ob Dravi navdušuje sporočilo slovenske popevke.

Dan ljubezni je dogodek, ki s pesmijo povezuje in ne razdružuje. Skupaj ali vsak zase zapojete ali zaigrajte pesem Dan ljubezni. Ta pesem starejše nostalgično spominja na čas, za katerega se zdi, da je bilo ljubezni več in je bila lažje dostopna, mlajšim daje zaupanje vase in vero v jutri, vsem skupaj pa odpira pot naprej. 

Obiskali smo učence Osnovne šole Selnica ob Dravi, ki so se pridružili mednarodni akciji Dan ljubezni. V en glas je pesem o ljubezni zapelo več kot 3.700 sodelujočih na kar 33 lokacijah, od tega šest izven Slovenije.

Akciji so se pridružili učenci vseh razredov selniške osnovne šole. Tako je iz učilnic v en glas odmevalo močno sporočilo o ljubezni. S sodelovanjem v akciji pa se stara slovenska popevka s sporočilom o ljubezni prenaša na mlade generacije.

Akciji so se pridružili tudi na Trinidadu in Tobagu, kjer so zapeli pesem One love Boba Marleya.

Odgovor se skriva v ljudeh samih

Namen Dneva ljubezni je širok. Cilj je, da bi se ljudje zavedali, da se odgovor na vsa vprašanja skriva v njih. Če želijo, da bi ta odgovor postal skupni odgovor, morajo ljudje združiti svoje moči in povedati v en glas. To je skupno sporočilo, to je ljubezen.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice