Na Glavnem trgu v Mariboru smo ujeli videomapping dogodek, projekcijo na mestno hišo, ki se je odvijala od 17.00 do 20.30.

Videomapping na Glavnem trgu v Mariboru je plod sodelovanja med Mladinskim kulturnim centrom Maribor in nacionalnim projektom konS - platforma za sodobno raziskovalno umetnost. Delavnica je bila razvita v okviru društva Ljudmila, ki je tudi koproducent.

Mladinski kulturni center Maribor videoprojekcijo na mestno hišo Rotovž ob 27. rojstnem dnevu podarja Mestni občini Maribor in njenim občanom.

»Zaradi tehničnih zahtevnosti izvedbe projekta, smo veseli, da smo projekt uspešno pripeljali do konca in v tem času tudi razveselili mimoidoče,« je ob tem dejala direktorica Mladinskega kulturnega centra Maribor Maja Guček.

Na pročelje rotovške stavbe mestne hiše do 20.30 projecirani na delavnicah izdelani vzorci

Vsebina videomappinga je produkt večdnevne delavnice projekta konS, platforme za sodobno raziskovalno umetnost.

Delavnica videomapiranja sodi v delavniško-raziskovalne programe, kjer delijo znanja in veščine, izvedel pa jo je BeamTeam, ki ga sestavljata intermedijski umetnici Stella Ivšek in Anja Romih. Projicirana so tudi dela udeležencev delavnice. 

BeamTeam se ukvarjata z vizualizacijo zvoka, video animacijo in scenografijo, njuna dela so bila predstavljena med drugim na festivalih Svetlobna Gverila, Pixxelpoint in InSonic ZKM Karlsruhe. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gucibuci (nepreverjen)

Bravo! Domiselno.

Kaj pa kazen (nepreverjen)

24ur com/novice/korona/katoliska-cerkev-poravnala-globo-za-avgustovsko-sveto-maso-na-brezjah

In reply to by Gucibuci (nepreverjen)

Šarec (nepreverjen)

Šahovnica ,kaj smo hrvati

Šarec (nepreverjen)

Tudi dobro saj Maribor vodi južnjak

božidar (nepreverjen)

seveda saj baje g LELJAK pritanca SPREMNI

Starejše novice