V Sveti Trojici v Slovenskih goricah je bila včeraj osrednja slovesnost ob občinskem prazniku in začetek festivala Trojicafest, kjer je zbrane slavnostno nagovoril predsednik republike Borut Pahor.

V Sveti Trojici v Slovenskih goricah so včeraj v okviru slovesnosti ob občinskem prazniku prvič prikazali javnosti projekt Razsvetljenje. Gre za avdiovizualni spektakel s projekcijo, ki je visoka 56 metrov in široka 30 metrov, na pročelju tamkajšnje znamenite baročne cerkve.

Na projekciji, ki so jo prižgali ob 22. uri, so predstavili zgodovino Svete Trojice, vključujoč legendo o povodu za izgradnjo cerkve in njeno zlato obdobje, ko je to cerkev obiskovalo tudi več kot 100.000 romarjev letno.

Projekcijo so pripravili v okviru projekta digitalizacije kulturne dediščine, ki ga sofinancira ministrstvo za kulturo. V omenjenem projektu sta bila partnerja še mariborski zavod za turizem in Pokrajinski muzej Maribor, ki sta s tem prenesla v digitalno obliko Hišo Stare trte in mariborski grad.

S sinočnjo slovesnostjo, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik republike Borut Pahor, udeležili pa so se je tudi nekateri ministri slovenske vlade, med drugim tudi predsednik NSi Matej Tonin, se je začel festival Trojicafest, s katerim v Sveti Trojici v Slovenskih goricah v zadnjih letih obeležujejo občinski praznik.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Laki (nepreverjen)

Kaj imata Pahor in Tonin skupnega z umetnostjo ? Edino KANAPEJE in ŠAMPANJEC .....

SLO (nepreverjen)

Kaj šele župan KLOBASA.

In reply to by Laki (nepreverjen)

Starejše novice