»Jesenski pust«, kot ljudski rek označuje martinovo, je grešni mošt že spremenil v pravo vino, prav tako pa so ga v družbi Vinske kraljice Slovenije Mete Frangež tudi krstili. Zdaj je torej čas le še za zabavo.

Martinovanje je v Mariboru največje enodnevno javno martinovanje v Sloveniji. Na martinovo se v štajerski prestolnici zbere tudi do 20.000 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine. Poklon jeseni in veselo druženje na Trgu Leona Štuklja spremljata bogat kulturno-zabavni program ter seveda tradicionalna vinsko-kulinarična ponudba.

Tudi tokrat se je Martinovanje na Trgu Leona Štuklja pričelo ob 11. uri in 11 minut, ko je vse zbrane nagovoril mariborski župan Saša Arsenovič. Ob 14. uri pa je v družbi Vinske kraljice Slovenije Mete Frangež potekal svečani krst mošta.

Potem ko se je mošt s svečanim krstom spremenil v vino se je začela bučna zabava. Mlado in staro se zgrinja na največji mariborski trg in pleše v ritmih skupine Dejan Vunjak & Brendijeve barabe.

Martinovanje v mestnem središču je obogateno s prihodom vinskih kraljic, bračev, folkloristov, kmečkih žena, splavarjev ter predstavnikov vinskih redov in bratovščin, ki obhodijo mestno jedro, s seboj pa prinesejo jesenske pridelke in dobrote, da se tako na simbolni način zahvalijo jeseni.

Prevoz z avtobusi mestnega potniškega prometa brezplačen

Ta ugodnost, namenjena udeležencem prireditve, bo danes veljala na vseh mestnih avtobusnih linijah od 12. ure do konca voženj avtobusov.

Izkoristili jo bodo lahko na podlagi posebnega kupončka, ki ga bodo dobili na prizorišču martinovanja – na razpolago bodo na vseh stojnicah.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice