Foto: Jaka Arbutina
V Vodolah na Posestvu Sončni raj so danes ob desetih poskusno v uporabo obiskovalcem predali prvo Fontano vin na Štajerskem.

S tem so izpolnili obljubo, ki so jo dali na predstavitvi projekta konec septembra, da bo prvo vino na fontani moč poskusiti pred letošnjim martinovim.

Foto: Jaka Arbutina

Prva Fontana vin v Mariboru bo uradno otvoritev dočakala spomladi, predvidoma v mesecu aprilu. Danes ob desetih pa so jo simbolično otvorili in na pokušino postavili vseh šest vrhunskih vin lokalnih pridelovalcev.

S tem se začenja testno obdobje fontane, ki bo trajalo predvidoma do 17. novembra, odvisno od vremena.

Foto: Jaka Arbutina

Na Fontani svoje vino točijo: Turistična kmetija Protner, Turistična kmetija Emil, Turistična kmetija Bračko Rebernik, Vina Joannes, Ekološka kmetija Valentan ter Vinarstvo in vinotoč Mak.

Že od napovedi otvoritve je bilo tudi moč kupiti njihove čipirana kozarce unikatne serije No. 000, ki so v prodaji v posebni embalaži in v omejeni količini. Uporabnikom ponujajo popolnoma lastno izbiro željenih vrst vina oziroma druge pijače. Kozarec bodo aktivirali s prvim polnjenjem in nato imeli na voljo še pet polnitev po lastnih željah.

Danes lahko vsi lastniki kozarcev unikatne serije No. 000 prvi poskusijo vina s fontane. Kozarci prve serije so na prodaj tudi na sami fontani, je povedal Bogdan Mak, lastnik Posestva Sončni raj.

Foto: Jaka Arbutina

Cena prvih serijskih kozarcev znaša 10 evrov, kupci pa ob nakupu prejmejo še darilo, brezplačen spust na zipline progi Čebelji let.

Fontana vin je sicer novost v turistični ponudbi tega dela naše države. Celostno dodelana ponudba bo obiskovalcem ponujala osem pip, iz katerih se bo točilo šest kakovostnih vin lokalnih ponudnikov, ter dva brezalkoholna napitka.

Posestvo Sončni raj je sicer med drugim znano po dvosmerni zipline progi Čebelji let in po organizaciji prireditve Medeni dan.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Srecno in veliko obiskovalcev

Starejše novice