Že od šestih zjutraj so godbeniki igrali koračnice na svojih balkonih, praznični zvoki pa so se marsikje razlegali tudi iz gasilskih vozil, ki so se ob predvajanju posnetkov vozili po ulicah.

Točno ob šestih zjutraj je v Babincih budnica iz balkona Milana Lebara, vodje sekcije pihalnega orkestra Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer, prebudila sosede in na ulico zvabila tudi nekaj gledalcev. »Ja, malo drugače kot vsako leto, kot smo navajeni. Občutki niso slabi, ker imaš občutek, da igraš z množico, ki je danes verjetno na balkonu,« pravi Lebar.

»To je nekdaj bilo tako, da smo bili vsi skupaj, zdaj pa se je vse spremenilo. Vse je drugače, upam pa, da bomo to tudi preživeli. Mislim, da bomo.«

Lidija Filipič, Babinci

Tudi ljutomerski gasilci so že od šestih zjutraj naprej skrbeli, da prvomajsko jutro ne bi minilo brez tradicionalnih koračnic. »Gremo po tej smeri, kot je običajno šla godba ob normalnih razmerah, predvajamo pa same naše domače slovenske koračnice,« je na eni izmed postojank povedal predsednik PGD Ljutomer Danilo Polanič.

Godba Ruše je zvok koračnice iz ulic prenesla na splet

Zaradi koronavirusa se tudi Godba Ruše letos ni mogla sprehoditi po ulicah. »A godbenice in godbeniki Godbe Ruše se ne damo in za vse vas smo pripravili še en posnetek, ki je nastal s pomočjo moderne tehnike in pridnih rok naše Katje,« so zapisali na Facebooku.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

meni so suze priletele na oči ko sem videl naše novo gasilsko vozilo
kako se dere po vesi sa muziko TRLA BABA LAN
onda jim je nešto zaštekalo
i čulo se samo
DA JOJ PRODJE DAN
DA JOJ PRODJE DAN
DA JOJ PRODJE DAN
DA JOJ PRODJE DAN
it d
mater je bilo čustveno

Starejše novice