Na dotrajanem delu Maistrove ulice, na odseku med Prešernovo in Kersnikovo, že od sredine oktobra poteka obnova, ki pa se te dni zaključuje.

Obsežna obnovitvena dela na Maistrovi ulici potekajo že vse od sredine oktobra, zaradi slabega vremena in nepredvidenih del pa se je obnova zavlekla do konca novembra, čeprav je bilo predvideno, da bo zaključena konec prejšnjega meseca. Občina je namreč morala sanirati tudi fekalne priključke in vse vodovovodne priključke. No, po mesecu in pol se bodo obnovitvena dela te dni vendarle zaključila.

V tem času je bila izvedena obnova primarnega kanalizacijskega kanala, na ulici pa so dobili tudi novo vodovodno omrežje skupaj s hišnimi priključki. A to še ni vse – obnova predvideva tudi celotno voziščno konstrukcijo, torej na novo urejene pločnike in cesto za kolesarje. 

Parkiranje le na južni strani ulice

Na tem območju Maistrove ulice bo odslej parkiranje možno le na južni strani ulice, saj obojestransko parkiranje ob novi ureditvi ne bo nemogoče. Med Prešernovo in Cankarjevo bo pomet potekal dvosmerno, od Cankarjeve proti Kersnikovi pa enosmerno, saj si Mestna občina Maribor želi umiritve prometa na tem območju. Na novo bo zasajenih tudi 46 dreves.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice