Policisti na motorjih so se zbrali na spretnostnem poligonu avtocestne baze na Hajdini, kjer so preizkusili svoje spretnosti in govorili o cestnih nevarnostih.

Toplejši, pomladni dnevi, s katerimi se bo pričela tudi motoristična sezona, so tik pred vrati. Nekatere motoriste je toplo in suho vreme pred dnevi že premamilo in so že naredili prve kilometre s svojimi jeklenimi konjički.

Zaradi hladnih asfaltnih površin in zaradi peska, ki je še vedno prisoten na cestah, pa tudi zaradi poškodb vozišč, ki so posledica zime in nizkih temperatur, na motoriste na cestah preži veliko število nevarnosti. Zraven tega si morajo motoristi povrniti tudi motoristično kondicijo, ki so jo v zimskih dneh izgubili.

Te odgovornosti se zavedajo tudi tisti, ki pri svojem delu uporabljamo enosledna motorna vozila. Policisti na motorjih so pod vodstvom izkušenih inštruktorjev znova dan namenili preizkusu spretnosti na poligonu, govorili pa so tudi o vseh nevarnostih, ki na motoriste prežijo na cestah. Nekateri se usposabljajo že danes.

Vsak policist motorist na dveh kolesih prevozi vsaj 3000 kilometrov letno. Ferdinand Šterman delo policista na motorju opravlja že 28 let in zato zelo dobro ve, v kakšnih situacijah je motor bolj učinkovit kot policijski avto: »V času turistične sezone, kjer je promet gost, sploh avtoceste v smeri Hrvaške in nazaj.«

Vožnja na intervencijo zahteva obilo spretnosti. Predvsem zaradi pogostega neupoštevanja pravil razvrščanja ob zastojih je za varen prihod na kraj nesreče potrebno zelo spretno manevriranje, ki ga policisti vadijo z vožnjo med stožci.

»Policistu je motor delovno sredstvo in to ni turistična vožnja, ko vidimo v nedeljo popoldan, da je lepo vreme, gremo v garažo, vzamemo motorno kolo in se pač odpeljemo,« opozarja Marjan Ferk, komandir Postaje prometne policije Maribor. 

Lani so ceste na območju Policijske uprave Maribor vzele življenje enega motorista. Nesreč motorjev je sicer bilo manj, a vse več preglavic policistom povzročajo vozniki mopedov. Kar tretjina jih namreč vozi pod vplivom alkohola.

»Poleg tega da so udeleženi v prometnih nesrečah, so v več kot 65 odstotkih tudi povzročitelji prometnih nesreč, kajti te prometne nesreče z udeležbo voznikov mopedov se večinoma pripetijo v urbanih naseljih, v mestih,« nam zaupa Branko Pivljakovič, inšpektor za cestni promet Policijske uprave Maribor.

Sončno vreme in višje temperature na ceste sicer že privabljajo večje število motoristov. Tako kot za policiste na motorjih, je tudi za njih pomembno, da se na novo sezono ustrezno pripravijo. Prvi poostreni nadzor motorjev v prometu bodo mariborski policisti opravili že ta petek.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice