Odpravili smo se po poti Ane Lumine in odkrivali, kaj osvetljuje skrite kotičke Maribora.

Ob Vetrinjskem dvoru, kjer bo jutri ob 17. uri zaživelo Vilinsko mesto, so mariborski mestni trgi mestni trgi in kotički že zasijali v čarobni praznični luči. Živahno in svetlo je ob Vodnem stolpu, na Židovskem in Slomškovem trgu ter pri Muzeju narodne osvoboditve. 

Razsvetljuje jih Ana Lumina, ki namesto ognjev Ane Plamenite zimski mraz in temo preganja s sojem stoterih iskrivih luči. Njene svetlobne postavitve so zaživele v sodelovanju s festivalom Svetlobna gverila, žarele bodo več kot mesec dni in poskrbele, da bo festivalsko vzdušje zaživelo tudi v tistih kotičnih Maribor, kjer se ga doslej niste nadejali.

Fantastični biotop

Mentorica: Katja Paternoster Sodelujoči: Dario Dogša, Katarina Kersnik, Simon Sekereš, Simon Sovič, Maruša Lesjak, Sanja Plantal

Fantastični biotop oziroma čarobni park je nastal pod mentorstvom Katje Paternoster. Tako se na Slomškovem trgu lahko sprehodite v svet svetlečih živali in rastlin, ki so jih s pomočjo reciklirane plastike in svetil izdelali udeleženci delavnice.

Pravljično srce

Pravljično srce je velika svetlobna instalacija v krošnji drevesa na Židovskem trgu, pri kateri boste ob dotiku drevesne skorje z utripom svojega srca pognali luč po drevesnih vejah. 

Avtorja: Sabina Černič & Janez Grošelj, Fakulteta za arhitekturo Ljubljana

Igra v visoki travi

Igra v visoki travi pri Muzeju narodne osvoboditve ponuja 64 vertikal – travnih bilk, ki zasvetijo ob vašem dotiku in vas spomnijo na prijetne trenutke na poletnih travnikih.

Mentorja: doc. dr. Tomaž Novljan in doc. dr. Matej B. Kobav Sodelujoči: Anže Erjavec, Maruša Mali, Nuša Mihalič in Klemen Mraz

Car-Go

S projektom Car-Go se avtorja instalacije Borut Bučinel in Miha Zupan spominjata preteklih prazničnih dni. Stari avtomobili osvetljeni od znotraj služijo kot prostor, kamor sta postavila stare okraske iz božičnih jelk. Časovna kapsula popelje v obujanje spominov na pretekle božične dni, ki smo jih preživeli s svojimi bližnjimi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice