V mariborskem Henklu so danes slovesno zagnali novo napravo za prečiščenje industrijskih odpadnih voda, vredne 4,7 milijona evrov. Zagona sta se udeležila tudi predsednik republike Borut Pahor in mariborski župan Saša Arsenovič.

V mariborskem Henklu, ki je del globalnega koncerna, si klasične čistilne naprave, ki bi bila v osrčju Maribora niso znali nit predstavljati, zato so bili postavljeni pred velik izziv. Dnevno morajo očistiti do 20 ton odpadnih voda v katerih se nahajajo ostanki kozmetičnih izdelkov in to morajo storiti na zelo učinkovit način, ki hkrati ni moteč za sosede. Iz tega razloga sta se Henkel Maribor in Henkel Global Supply Chain odločila za najnovejšo tehnologijo, tako ki temelji na zaprtem sistemu. 

Posebna tehnologija, ki temelji na zaprtih ceveh

Kot je poudaril direktor družbe Christof Vollstedt ta sistem ne temelji na odprtih bazenih ampak na posebnih zaprtih ceveh, kjer se molekule udelujejo tako, da jih je lažje ločiti od vode. Zavedajo se, kako močno je to podjetje vpeto v lokalno okolje. Henkel Maribor je eden izmed največjih in najbolj kompleksnih proizvodnih obratov za kozmetične izdelke v skupini Henkel, kar odslikavajo tudi impresivne številke. 

V Podravju proizvedejo skoraj 50 tisoč ton mase za kozmetične izdelke. To maso nato v obliki končnih izdelkov pošiljajo v več kot trideset držav po vsem svetu, kar kaže na pomen tega obrata in za celotno Henklovo mrežo. 

Celotna veriga okolju prijazna

V Henklu se zavedajo, da lahko na trgu uspejo le podjetja, ki razvijajo inteligentne procese za proizvodnjo in sicer zato, da zadostijo željam strank, ki želijo dobiti čim boljšo kakovost za najboljšo ceno. Pomembno je, da je celotna veriga okolju prijazna. Kot je povedal Vollstedt v Mariboru nenehno izboljšujejo proizvodne procese in s tem sledijo svoji viziji in enako močno si prizadevajo izpolniti pričakovanja vezana na njihovo družbeno odgovornost, saj so v tej regiji eden izmed največjih delodajalcev. 

V Henklu dela več kot 700 žensk in moških, ki delajo v proizvodnji, v kompetenčnih centrih, na področju mikrobiologije, razvoju materiala in embalaže ter v raziskavah in razvoju in so pomemben del njihove skupine. 

»Treba je poudariti, da zaposleni igrajo izjemno pomembno vlogo, namreč vsak izmed njih je nekakšen naš ambasador. Ti zaposleni so tisti, ki s svojim delom in svojim prizadevanjem prenašajo pomen trajnostne naravnanosti in družbene odgovornosti na naše poslovne partnerje, kupce in stranke,« je še dodal Vollstedt. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sirotka (nepreverjen)

To je podjetje, ki z raznimi finančnimi manevri ne prikazuje dobička v Mariboru, kot ga je včasih, zdaj da se izogne plačilu davkov finančno mešetarijo in delajo obvode, mestu razen nekaj delavnih mesti nič kaj extra ne da. To da so izgradili čistilno napravo je vsaj nekaj, od Henkla bi veliko več pričakoval z vlaganjem v okolico, glede na to kaj delajo in kakšen dobiček imajo.

Kakorkoli veliko pozitivnih uspehov v prihodnje, želim pa tudi, da ima več od Henkla mesto in tukaj živeči.

Starejše novice