Gibanje je osnovna človeška potreba, ki so jo na današnji tekaško-rekreativni prireditvi združili z dobrodelnostjo in zabavo.

»Tečem zDravo2« je aquasystemsova tekaško-rekreativna prireditev, ki je namenjena vsem željnim teka, ne glede na starost ali njihovo kondicijsko pripravljenost. Tekače smo pospremili na startu na Centralni čistilni napravi Maribor na Dupleški cesti 330. 

Tek je bil dobrodelno obarvan s kar dvema dobrodelnima akcijama. V okviru teka se vsako leto eni izmed občin ali institucij v prispevnem območju CČN Maribor podari defibrilator. Letos bo zanj bogatejša občina Duplek. 

Prejemnik glavne nagrade bo letošnje leto Center za sluh in govor Maribor, ki je tovrstna osrednja ustanova na področju severovzhodne Slovenije, ki se ukvarja z gluhimi in naglušnimi osebami ter osebami z govorno-jezikovnimi motnjami. 

Na prireditvi so tekači ljubeznivo donirali prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni izgradnji gibalnice na prostem na lokaciji CSG Maribor; v zameno so tekači lahko izbirali med silikonsko zapestnico s sloganom »Tek na dolge proge« ali tekaško dry fit majico. 

Na tek se je prijavilo več kot 800 tekačev, ki so lahko izbirali med 5 ali 10 kilometrov dolgi trasi. Tekali  so lahko posamezno ali v trojkah; v slednjih so bili združeni predstavniki lokalnih skupnosti, npr. raznih podjetij, društev in šol. 

Pogovarjali smo se z Anjo in Katarino, ki sta povedali: »Danes bova tekli na 5 kilometrov dolgi progi. Sicer kondicijsko letos nisva v najboljši formi, a ker sva imeli čas in voljo, sva se odločili, da se po dolgem premoru spet skupaj udeleživa kakšnega majhnega maratona. Upava, da bova zdržali celih 5 kilometrov.«

Če se niste uspeli udeležiti teka še ni prepozno za udeležbo na zabavnem programu, kjer se boste lahko udeležili »Zumba by Sebastian«, fotografiranja v foto kotičku, predaje donacije županu občine Duplek in CSG Maribor, podelitve priznanj najboljšim tekačem in nastopa glasbenih skupin Želja po kakavu in Among twisted. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice