Maksimiljan, Suzana in Vid Vasle so danes prevzeli ključe nove hiše, ki so jo zgradili s pomočjo dobrodelne akcije. Zbrali več denarja, kot je bilo potrebnega. Preostanek so namenili Društvu paraplegikov Podravja.

»Nov začetek in novo življenje,« v en glas pravita Maksimiljan in Suzana Vasle, ko nam v družbi svojega šestletnega sina Vida razkazujeta svojo novo hiško v Vinički vasi. Zgradili so jo s pomočjo zbranih donacij in veliko ur prostovoljskega dela. Zato je družina Vasle ob današnji predaji ključev nove hiše večkrat ponavljala veselje in hvaležnost dobrim ljudem za pomoč v stiski.

Prej niso imeli niti dnevne sobe, zdaj se v novi hiši več družijo

Ko jih vprašamo, kaj jim je na novi hiši najbolj všeč, ne želijo izpostavljati podrobnosti, saj da je vse lepo in jim je vse zelo všeč. Ob kuhinji in dnevni sobi so tu še nova kopalnica, spalnica in otroška soba.

»Prej nismo imeli niti dnevne sobe, zato se zdaj tudi več družimo. Veliko več smo zdaj tu v kuhinji in dnevni sobi,« nam po nekaj tednih bivanja v novi hiši pove Maksimiljan.

V 200 let stari cimprani hiši je ves čas pihalo

Do letošnjega januarja je tričlanska družina živela v 200 let stari cimprani hiši, a si nove niso mogli privoščiti. Oba starša sta namreč delovna invalida in brez službe, zato tudi denarja za obnovo ali novogradnjo ni bilo. Maksimiljan težko primerja pogoje bivanja v stari in novi hišo. 

»Res smo živeli v slabem stanju, saj je pihalo od vsepovsod. Zdaj prepiha ni in je ves čas toplo,« dodaja Maksimiljan.

V dobrodelni akciji so z več kot 240 bančnimi transakcijami in SMS sporočili zbrali 54.761,29 evrov in od tega je bilo za novo hišo Vasletovih namenjenih dobrih 52.000 evrov. 

Bali so se, da sredstev ne bo dovolj, zdaj so višek donirali paraplegikom

»Vseskozi se je porajal sicer dvom, da sredstev ne bo dovolj, ampak za vsak slučaj smo se dogovorili kam z morebitnim preostankom sredstev,« pravi vodja dobrodelne akcije in predsednica Krajevne skupnosti Lenart Petra Krepek Cafnik. Tako so danes preostanek donacij v znesku 2700 evrov namenili Društvu paraplegikov Podravje za nakup nujno potrebnih pripomočkov.

Petra Krepek Cafnik, predsednica Krajevne skupnosti Lenart

Poskrbeli so za transparentno porabo

Župan Lenarta Janez Kramberger je v nagovoru ob današnji slovesni predaji ključev izpostavil zanimivost, da so v odboru, ki je vodil dobrodelno akcijo delovale izključno predstavnice nežnejšega spola in morda so tudi zato veliko pozornosti namenile skrbnosti.

»Vsa sredstva so bila transparentno porabljena in vsa dokumentacija je na ogled na voljo tudi na območni službi Rdečega križa Lenart,« izpostavlja Krepek Cafnikova.

Zgradili so hišo, dom si bodo ustvarili sami

Postavitev hiše je 38.000 evrov, kar je občutno manj kot redna cena, omogočilo podjetje Pergola.

»Zgradili smo vam hišo, dom pa si boste ustvarili sami,« je ob predaji ključev nove hiše povedal lastnik podjetja Vidko Švajger. Vasletovi tem besedam složno prikimajo, mama Suzana pa doda: »Veseli smo, da imamo ključe in od zdaj naprej je to res naš dom.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dtt (nepreverjen)

Pa župnik, ja, ker jo je bog naredil :-)

Starejše novice