Ljudje iz različnih koncev Slovenije se se danes podali v najstarejše slovensko mesto, kjer poteka že tretja Odprta kuhna.

Na ptujskem Mestnem trgu danes znova diši po odličnih jedeh. Vse do 21. ure bodo obiskovalci lahko poskusili tradicionalne specialitete, mednarodne uspešnice, moderne in inovativne kreacije slovenskih chefov.

Hrano bo, kot se za Ptuj tudi spodobi, spremljalo vino, kraft pivo in obilica drugih kreativnih napitkov.

Od lokalnih ponudnikov tudi tokrat sodeluje Gostilna Grabar, na Ptuj pa so prvič prišli tudi trije novi ponudniki s treh različnih koncev Slovenije.

Gostišče Barbara iz Idrije se predstavlja s ponudbo odličnih žlikrofov z bakalco in njihovo posebnostjo, sladkimi žlikrofi iz bele in temne čokolade. TINK superfood café iz Ljubljane bo s seboj pripeljal trendovske »poke bowls« oziroma havajske riževe sklede s tuno ali lososom ali v veganski različici. Domačija Lisjak 1956 iz Vipavske doline pa bo na Ptuju navdušila z domačimi testeninami »trofi« v dveh različicah – s tartufi ali z zelenimi darovi narave.

Tu so tudi priljubljeni stari znanci, ki, med drugim, ponujajo indijske in egipčanske zavitke, afriške, turške in bližnjevzhodne dobrote, argentinske stejke, sočna rebrca, kitajske in tajske rezance, pisane vietnamske zvitke, vrhunske hot doge, šmorn, počasi pečenega odojka, štruklje in pečenice, pa sardelice in ocvrte lignje ter burgerje s konjskim mesom, zrolane sladolede in slastne francoske makrone za sladkosnede, ter seveda vrhunska vina, pisane spritze, džin tonike, sadno-zeliščne napitke ter kavice.  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice