Več kot 2000 otrok iz vrtcev in prvih treh razredov osnovne šole danes v veliki dvorani UŠC Leona Štuklja spoznava delo inštitucij, ki skrbijo, da je življenje v Mariboru varno.

Dobrodelno združenje Koraki za korakce je namreč organiziralo prireditev Varuhi mesta Maribor, ki poteka danes vse do 14. ure. Na njej najmlajši prebivalci Maribora spoznavajo predstavnike policije, vojske, gasilcev, reševalcev, društvo za reševalne pse, gorske reševalne službe, mestne redarske službe in tudi Sveta za preventivo, vzgojo in varnost v cestnem prometu.

Ti jim dobre volje predstavljajo svoja vozila, opremo in delo, ki ga opravljajo.

Prireditev ima tudi dobrodelno noto, saj bodo z zbranimi sredstvi donatorjev in podpornikov prireditve Zvezi prijateljev mladine Maribor pomagali pri uresničitvi projekta »Omogočimo sanje«.

Dogodka sta se med drugimi v jutranjih urah udeležila tudi mariborski župan Andrej Fištravec, ki je tudi pokrovitelj prireditve in direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek.

Maribor je varno mesto

Fištravec je izpostavil, da je Maribor varno mesto in tudi bolj varno od Ljubljane. Hkrati je poudaril, da želijo na mariborski občini za večjo varnost otrok poskrbeti tudi s projekti trajnostne mobilnosti in gradnjo dodatnih kolesarskih poti.

»Situacija na območju Policijske uprave Maribor je stabilna. Letošnji rezultati kažejo boljšo sliko kot v primerjalnem obdobju lani. Število kaznivih dejanj se je zmanjšalo, naša preiskanost je višja, tudi stanje na področju prometne varnosti je boljše. Precej nas obremenjuje področje tujcev in ilegalnih migracij, a zaenkrat uspešno obvladujemo situacijo,« je poudaril Lorbek.

Ta je dodal, da so projekti kot je današnji zelo pomembni in da Policijska uprava Maribor z veseljem sodeluje na takih dogodkih. Še zlasti, če imajo humanitarno noto. 

Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice