V prostorih NK Maribora poteka že šesta krvodajalska akcija Vijol'čna kri za vse ljudi.

Že šesto leto zapored se pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta odvija krvodajalska akcija »Vijol'čna kri za vse ljudi« 2017, ki jo strastna navijačica Mojca Pepelnik organizira v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije OZ Maribor in Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor.

»Nismo samo prijatelji na igrišču, kot publika, prijatelji smo tudi ko pomagamo ljudem v Sloveniji, ne samo v Mariboru,« je v luči krvodajalske akcije dejala Pepelnikova.

V prejšnjih letih se je za to plemenito potezo odločilo več kot 500 darovalcev, mnogi med njimi prvič. Danes se je plemenitemu namenu odzvalo 236 darovalcev, od tega so 178 lahko sprejeli kri. Krvodajalska akcija se je tako z 80 litri darovane krvi uspešno zaključila.

Nogometaši pozdravili srčne darovalce krvi

Krvodajalce pa sta tudi tokrat pozdravila nogometaša NK Maribor Denis Šme in Aleš Mertelj, ki pa, ker sta v fazi treninga, krvi nista darovala.

»Mislim, da se je še enkrat ponovil naš slogan, da mi skupaj eno smo, in da je Maribor res eno, se odraža tukaj v teh prostorih,« je ob tem dejal Šme. 

Tedensko 300 enot krvi

V UKC Maribor po besedah transfuziologinje Petre Leber tedensko potrebujejo okoli 300 enot krvi: »Včasih je poraba nekoliko večja, včasih nekoliko manjša. Včasih gre to na račun sezonskih variacij, mogoče opažamo več prometnih nesreč v poletnih mesecih. Redno porabo krvi sproti pokrivamo z načrtovanimi krvodajalskimi akcijami. Kakršnokoli pomanjkanje krvi pa pokrijemo ponavadi z usmerjenim klicanjem bodisi 0 negativnih, A negativnih, 0 pozitivnih, A pozitivnih krvodajalcev.« 

Odvzem krvi sicer ponovno poteka v press centru NK Maribora. Za vse, ki bodo darovali kri, je poskrbljeno z malico v VIP loži vzhodne tribune. Prav tako so vsi darovalci krvi prejeli prav posebno darilo, ki je bilo izdelano zgolj v ta namen.

Simpatično darilo za vse srčne krvodajalce.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice