Večina voznikov ne upošteva pravil, zato prihaja do večjih zastojev in motenj v prometu v območju krožišča na Glavnem trgu- občina je aktivirala redarje.

Zaradi sanacije prehodov za pešce bodo do predvidoma 15. junija potekala obnovitvena dela na območju Glavnega trga in Ulice kneza Koclja. Izvajalec del je podjetje Nigrad, ki je pristojno za ureditev zapore in poteka obvoza. Toda kot so sporočili iz Mestne občine Maribor, čeprav velja spremenjen prometni režim, tega večina voznikov ne spoštuje: »Prihaja do velikih zastojev in motenj ter tudi zamud pri lokalnem avtobusnem prometu.«

Nigrad na območju na območju Glavnega trga in Ulice kneza Koclja sanira prehode za pešce.

Mestna občina Maribor je zato aktivirala Mariborski medobčinski inšpektorat in redarstvo, ki bo od danes pa do 8. junija izvajalo na poostrene nadzore v območju krožišča na Glavnem trgu.

To je kazen, ki grozi prekrškarjem

Kot so še sporočili iz Mestne občine Maribor, je v času izvajanja poostrenega nadzora prioriteta ugotavljenje in preverjanje spoštovanja določil prepovedi »zavijanja v označeno smer« - udeleženci cestnega prometa morajo ravnati v skladu z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo, tako morajo ravnati tudi tedaj, ko je to v nasprotju s prometnimi pravili.

Prekrškarjem grozi globa v višini 160 evrov, redarstvo pa lahko morebiti opazi ali ugotovi tudi druge prekrške.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice