Obilno deževje poplavilo mesto, avtomobil obtičal v poplavljenem podvozu. Preglavice tudi na Štajerskem

Vremenoslovci so za skrajni vzhod Slovenije danes napovedovali možnost nastanka izjemno močnih neviht z debelo točo in silovitimi nalivi. Agencija Republike Slovenije za okolje je izdala oranžni alarm za območje celotne Slovenije, Evropski sistem za obveščanje pred nevihtami pa za obmejno območje celo opozorilo najvišje stopnje. 

Medtem ko nam je bila toča v Mariboru popoldne k sreči prihranjena, je Pomurje vendarle zajelo močno deževje, poplave pa povzročajo številne nevšečnosti.

Meteorna voda namreč zastaja tudi na prometnih površinah. Poplavljen je med drugim tudi podvoz v Murski Soboti, sredi katerega je obtičal voznik z avtomobilom. Po naših neuradnih informacijah naj bi na semaforju pred podvozom sicer svetila rdeča luč.

Pod vodo je pravzaprav velik del Murske Sobote, tako sta denimo trenutno videti Kocljeva in Slomškova ulica v središču mesta:

O močnih nalivih pa poročajo tudi iz drugih krajev po Sloveniji.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje se do težav z meteornimi vodami prihaja na več mestih v osrednji in vzhodni Sloveniji, največ preglavic je vreme povzročalo na Koroškem, pa tudi v okolici Ljubljane in Posavja.

Voda je zalivala kleti stanovanjskih blokov, sprožali so se tudi zemeljski plazovi, ki so zahtevali intervencije gasilcev in ponekod tudi zaprtja cest. V Mežici je meteorna voda ogrozila stanovanjsko hišo, a so jo s protipoplavnimi vrečami zaščitili mežiški gasilci.

Geološki zavod Slovenije medtem opozarja na povečano verjetnost zemeljskih plazov v osrednjem in vzhodnem delu države.

Prebivalcem na območjih, kjer so se v preteklosti že dogajali zemeljski plazovi, svetujejo, naj bodo pozorni na dogajanja v tleh in pobočjih ter na sveže razpoke v opornih zidovih. Zaradi zemeljskega plazu je trenutno zaprta cesta Onkraj Meže, urejajo pa jo delavci občinskega komunalnega podjetja in pomagajo pa jim tudi pripadniki civilne zaščite.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice