Jasno je, da prihaja do zamude pri obnovi Glavnega trga, saj so po besedah Nigrada upočasnjene dobave materialov.

Na Glavnem trgu, kjer so se dela začela že konec oktobra, tudi v času koronakrize v večji meri potekajo nemoteno. 

»Z deli napredujemo, v skladu z korigiranim terminskim planom. Ker je večina storitvenih dejavnosti na trgu zaprtih, poskušamo situacijo izkoristiti tako, da bi bilo zaradi omejitev gibanja na Glavnem trgu čim manj slabe volje s strani stanovalcev in lastnikov objektov,« za Mariborinfo odgovarja Boris Medved, prokurist Nigrada, ki izjava prenovo v konzorciju skupaj s Pomgradom in Komunalo Slovenske gorice.

»Do zamude dokončanja del bo prišlo, saj so upočasnjene dobave materialov in nekatere ostale storitve, ki jih pri gradnji nujno potrebujemo in so pomembne za nemoteno napredovanje del,« priznava Medved.

Vprašanja v zvezi zamudo, do katere prihaja pri obnovi Glavnega trga, in dobave materiala za obnovo smo naslovili tudi na Mestno občino Maribor, a njihov odziv še čakamo. 

Kako je z zaščito delavcev?

Povprašali smo, kakšne zaščitne ukrepe so sprejeli za delavce, ki tudi v času epidemije koronavirusa delajo na obnovi Glavnega trga.

»Takoj po razglasitvi epidemije so bili sprejeti strogi varnostni in samozaščitni ukrepi glede uporabe dodatnih zaščitnih sredstev, razkuževanja in ravnanja zaposlenih, partnerjev in podizvajalcev na gradbišču. Z ukrepi so seznanjeni vsi sodelujoči na gradbišču. Ukrepi se v skladu z razvojem dogodkov dodatno razvijajo in izboljšujejo. Zaenkrat v našem kolektivu še nimamo potrjene nobene okužbe z virusom oziroma boleznijo covid-19,« odgovarja Medved.

Kako je torej videti delo na Glavnem trgu? 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice