Tudi danes se je na Pohorje odpravila množica pohodnikov, ki sodelujejo v zimskem pokalu Peš na Pohorje.

Zimske razmere na bele strmine ne privabljajo le smučarjev, ampak tudi pohodnike. Na Pohorje se jih čez zimo v okviru zimskega pokala Peš na Pohorje vsako nedeljo odpravlja vsaj 250. Nekateri večino vzpona celo odtečejo in so na vrhu v dobre pol ure, številni pa pohod izkoristijo predvsem za rekreacijo in tako poskrbijo za zdravje tudi pozimi.

Tako se je na pot podalo vsaj 250 udeležencev zimskega pokala Peš na Pohorje. 

Navodila za priprave in ogrevanje pred začetkom so enostavna. "Dobro se treba ogret iin seveda previdno pričeti prvo polovico, da se ne precenimo in moči dobro razporedimo do konca. Mogoče tako ostane do zadnje strmine, ki je najbolj strma, še kaj rezerve," nam svetuje trener Igor Šalamun.

Tokrat je največ rezerve za zadnjo strmino ostalo Mitji Mesariču. Do zgornje postaje vzpenjače se je vzpel v dobre pol ure. Začetna utrujenost in zadihanost sta hitro minili. Spet drugi pa se po sveži pohorski zrak odpravijo tudi v družbi štirinožcev. Večini sta najpomembnejša rekreacija in druženje.

V desetih letih odkar pripravljajo zimski pokal vse več pohodnikov

"Prvo leto se je redno vzpenjalo od 30 do 35 ljudi. Številke so nato rasle in pred dvema leta smo s 500 rednimi udeleženci dosegli vrhunec," pravi Ecio Benčič iz Ganesha TEAM. Pohorje tako v snežnih razmerah ni le raj za smučarje, ampak tudi za pohodnike.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice