Organizacija Bodifit je predstavila novo raziskavo "Kako fit je mesto", s katero želi širiti idejo o pomembnosti redne rekreacije.

Bodifit, največja organizacija v Sloveniji na področju fitnesa, rekreacije in gibanja, je v Mestni hiši Rotovž v Mariboru predstavila raziskavo »Kako fit je mesto«, s katero želi širiti idejo o pomembnosti redne rekreacije ter zdravega načina življenja. Raziskave so nedvoumno dokazale, da so nezadostna telesna aktivnost, stresen vsakdanjik in neprimerno prehranjevanje glavni vzroki slabega počutja in vir številnih bolezni.

»Tudi naš projekt FIT MESTO je pravzaprav raziskava, s katero želimo vsem občanom občin Maribor, Celje, Domžale, Kamnik in Ljubljana dokazati, da lahko tako aktivni kot neaktivni posamezniki vseh generacij in obeh spolov v sorazmerno kratkem času (v obdobju petih tednov) naredijo občutno spremembo v svojem počutju in zdravju«, je izpostavil Marko Geršak, predsednik BODIFIT društva.   

2000 telovadcev in 2 toni manj

Do danes se je v raziskavo vključilo že več kot 2000 posameznikov, ki so se ne glede na spol, starost ali status odločili spremeniti svoje počutje, svoj vsakdan, svoje telo. In rezultati? Vsi udeleženci skupaj so v letih poteka raziskave FIT MESTO izgubili skoraj 2 toni telesne teže, in sicer kar 1680,07 kilogramov, ter 2083,59 kilogramov skupne telesne maščobe, pridobili pa so 827,04 kilogramov telesne teže v obliki mišične mase.

Vadba prilagojena posamezniku

Vsak udeleženec s svojim mentorjem (inštruktorjem, trenerjem) opravi začetno diagnostično bioimpendančno testiranje, kjer se pokažejo začetni rezultati telesne sestave udeleženca. Po osebnem posvetu z mentorjem se določi vadbeni program za 5-tedensko obdobje.

»Vadeči v naših centrih vadijo 3–5 krat na teden in imajo možnost udeležbe na različnih oblikah rekreacije,« je razkril delček ponudbe te akcije promotor uravnoteženega načina življenja in idejni vodja BODIFIT programa Slovenija Marko Geršak. Po petih tednih se opravi zaključno diagnostično bioimpendančno testiranje, kjer se pridobijo podatki o napredku in pozitivnih spremembah sestave telesa.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice