Beba Ščap je z močno voljo 24 ur grizla v stopnice na Kalvariji, s tem pa osrečila dva talentirana športnika.

»Danes je zmagala dobrodelnost!« je bil prvi stavek Bebe Ščap, ko je po 24 urah vzponov in spustov po znamenitih stopnicah na mariborsko Kalvarijo, ob 18. uri končala svoj dobrodelni podvig. V objem ji je takoj skočila njena ožja ekipa, ki je bila sestavljena iz skrbno izbranih posameznikov.

To so ...

Prijatelj, ki jo je spremljal že na prejšnjih podvigih in ga pozna že doberšen del svojega življenja. Skrbel je predvsem za njeno počutje in vzpodbudne objeme, ko jih je potrebovala in pazil, da se ne vznemirja, ko to ni potrebno. Fizioterapevt, ki ga je spoznala v rokometnih vodah, saj je ambasadorka znamke Hummel in ji je že pred časom zdravil poškodbo kolena. Sodelavka iz podjetja Hummel, ki je bila izbrana zagotovo zaradi svoje dobre energije, ki jo širi po okolici. Prijateljica, nekoč vrhunska judoistka, ki ji je znala olepšati nečloveške napore in na koncu še vodja ekipe, ki jo Beba prav tako šteje med ožje prijatelje z veliko izkušnjami maratonskih podvigov in predvsem mentalnih priprav na tako ekstremne okoliščine. Gre za nekdanjo partnerko ultramaratonca Iztoka Deležaka iz Trbovelj.

Neverjetnih 66 vzponov in spustov

Tako je Beba s pomočjo odlično uigrane ekipe v 24-ih urah zmogla 66 vzponov in spustov, kar je nekoliko nižja številka od zastavljenih 111. Kljub vsemu je bil Bebin glavni cilj dobrodelnost, za katero že po sedmih urah ni več čutila nog in po dvanajstih urah ni več vedela ali bo lahko podvig dokončala. Zmagala je mešanica Štajerske trme in odlično pripravljene ekipe, ki je premagala tudi padec povprečne hitrosti zaradi slabega vremena ter težji mentalni preklop, ko Beba ni več vedela ali se vzpenja ali spušča po stopnicah, ki se raztezajo od vznožja in vse do vrha Kalvarije.

Z dobrodelno akcijo je uspela zbrati dobrih 1500 evrov, če štejemo zgolj donacije na licu mesta. Tekoči račun bo namreč odprt še do polnoči današnjega dne.

Veselje in objemi

Osem mesecev priprav, ki so se pravzaprav začele na Bebin rojstni dan, 31. julija lani, bo osrečilo dva talentirana športnika, ki jih bo izbrala Fundacija za šport pod okriljem Olimpijskega komiteja. Dodatnih tisoč Evrov bo prispeval še pokrovitelj Hummel, ki bo denar prav tako namenil dvema mladima športnikoma po lastni izbiri.

Na koncu nam je za Mariborinfo Beba še zaupala, da je bila njena prva misel, ko je prišla skozi cilj, olajšanje veselje, da je podvig končala brez poškodbe. Presenetila je tudi s tem, da se po koncu ni usedla na stol, ampak pešačila med podporniki in prejemala številne pohvale in čestitke.

Danes je resnično zmagala dobrodelnost in trdna volja, ki bi v trenutnih časih morala biti zgolj za vzgled. Prepričani smo, da to ni bil Bebin zadnji podvig in to je potrdila tudi sama.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice