Visoka trava, plevel in suho listje že nekaj časa kazijo izgled drevoreda in pločnike na Cesti zmage. Preverili smo, zakaj se to območje še ni uredilo in kdo je za to zadolžen.

Bralec Mariborinfo nas je opozoril na neurejenost Ceste zmage, kjer nihče ne poskrbi za košnjo trave, ki to ulico prerašča že kar nekaj časa. 

Na Mestni občini Maribor so za Mariborinfo pojasnili, da je za urejanje Ceste zmage zadolženo javno podjetje Nigrad, ki omenjeno lokacijo v spomladansko jesenskem obdobju ureja tri do štiri krat. 

Epidemija koronavirusa povzročila zamude pri vzdrževalnih delih 

Kot pojasnjujejo na občini, se zaradi epidemiološkega stanja v času pandemije določene aktivnosti urejanja okolja niso izvajale, kar je povzročilo zamude pri izvedbi nekaterih vzdrževalnih del. 

»Nikakor omenjeno ne pomeni, da smo na lokacije pozabili, ravno obratno, zaposleni se trudijo nadoknaditi zamujeno in poskrbeti za varno, urejeno okolje,« so povedali na občini. 

Bodo drevored uredili prihodnji teden? 

Na občini so pojasnili, da je redni obhod kompletnih prečiščevalno-vzdrževalnih del predviden v prihodnjem tednu: »Istočasno s košnjo bo izvedeno tudi odstranjevanje debelnih poganjkov in prečiščevanje otokov ob mladih drevesih.«

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Walter (nepreverjen)

Kaj Cesta zmage ? Pelji se s kolesom od starega mostu do pohorske vzpenjače boš videl dejansko stanje Maribora .
Arsenovič se hvali z Glavnim trgom ? Kaj pa ostali deli Maribora ? Vsaj plevel in pasje dreke bi pobrali in odstranili odslužene avtomobile iz zelenic in parkov .

Franc s Piramide (nepreverjen)

Poglejte kak šele trava raste okoli občinske nove gostilne Pri treh ribnikih

Koba (nepreverjen)

Malo bi se sami priklonili, pa bi bila kakšna smet ali travica manj.

Off (nepreverjen)

Koba pokaži kako ti delaš ? Po Pohorju sem leta pobiral smeti in jih nosil v dolino , na koncu so me imeli za čudaka . Vsak naj pobere za seboj . Sicer pa imamo dobro plačane inšpektorje ,ki morajo nadzirati kršitve .

In reply to by Koba (nepreverjen)

Starejše novice