Tik pred stavbo Centra za socialno delo Maribor na Teznem se je naselil Mariborčan, ki je ostal brez doma. Kako se je znašel tam in kaj sporoča?

Mariborčani so na Teznem že včeraj lahko opazili starejšega moškega, ki si je bivališče uredil kar v nadstrešnici tik pred prostori tezenske enote centra za socialno delo. Gre za Emila Špindlerja, Mariborčana, ki je po deložaciji ostal brez doma.

»Včeraj sem prišel sem, ker nisem imel kam,« pravi Špindler, ki se je po izgubi stanovanja potepal po številnih območjih Maribora. Prenočeval je tudi v gozdu in v opuščenih stavbah, kjer je po njegovih besedah spal na golem betonu.

Zapor in deložacija zaradi dolga

Pred stavbo centra za socialno delo na Teznem je prišel včeraj, a zaradi vročine je že prvi dan imel zdravstvene težave. Zaradi slabosti je moral obiskati bolnišnico, kjer so ga pregledali.

In kako se je Mariborčan znašel pod milim nebom v lesenem nadstrešku? »Ker nisem mogel vrniti 25.000 evrov dolga,« na kratko razloži Špindler.

Zaradi neporavnanih dolgov je dve leti prebil v zaporu, ko pa se je vrnil, je ostal brez stanovanja. Takrat se je začela njegova »bitka« s centrom za socialno delo, nad katerim je razočaran.

»Zaprosil sem za denarno pomoč, da bi se pobral. A od takrat imam samo veliko probleme. Ko sem ostal brez stanovanja, sem prosil za pomoč. Vsaj za sobo, da bi lahko nekam zložil svoje stvari,« pripoveduje Mariborčan.

»Socialna delavka mi je povedala, da bom lahko vlogo za neprofitno stanovanje oddal šele septembra ali oktobra,« dodaja in skorajda brezupno išče rešitev svojega problema. Kot pravi, si ne želi nič drugega, kot le sobo, kjer bi lahko prenočil pod streho in odložil svoje stvari.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zdravko Lajh (nepreverjen)

Škoda, da je Mariborčan ..... če bi bil Alžirec, bi se stvari že davno uredile...

Navijac (nepreverjen)

Na zalost je res

In reply to by Zdravko Lajh (nepreverjen)

Himen (nepreverjen)

Emil ostane ti samo da si urediš ponovni termin v arestu. Glede dolžine bivanja pa se odloči o načinu pridobitve statusa zapornika . Največ je 30 let.

Starejše novice