Foto: Jaka Arbutina
Na Trgu svobode ste lahko danes dobili nasvete o zdravem načinu življenja.

Tradicionalna prireditev Zdravje v vsak dom, ki jo Lekarne Maribor organizirajo že 14. leto zapored, se je to soboto, 11. junija, ponovno vrnila v Maribor.

Na Trgu svobode so od 9.30 do 14. ure lekarniški farmacevti občanom podali številne koristne informacije o pravilni in varni uporabi zdravil, kot tudi o preventivi in zdravem načinu življenja.

 »Zdravje v vsak dom« se odvija v čast priznanemu magistru farmacije Francu Minařiku, ki se je rodil 9. junija leta 1887. Letos pa mineva tudi 50 let od njegove smrti.

Namen prireditve je ozaveščanje širše javnosti, da lekarna ni samo tržna dejavnost, temveč predvsem skrb za preventivo in svetovanje.

Foto: Jaka Arbutina

Kaj vse se je dogajalo?

Na Trgu svobode so potekale predstavitve zdravilnih rastlin in svetovanje o njihovi pravilni uporabi, farmacevti so podali številne koristne nasvete, Zveza prijateljev Mladine Maribor pa je izvedla senzorične delavnice.

Potekale so tudi brezplačne meritve krvnega tlaka, meritve sladkorja v krvi, meritve  vitaminsko mineralnega statusa, holesterola, pletizmografija in različni pregledi kože.

Prav tako je bilo poskrbljeno za ustvarjalne delavnice in animacije za otroke.

Prireditev je nosila dobrodelno noto

Tudi letošnja prireditev pa je bila dobrodelna, saj so v okviru prireditve so se odvile kar tri donacije:

  • Lekarne Maribor so ponovno donirale defibrilatorje. Tokrat je direktor Lekarn Maribor, Albin Turk, predal dva defibrilatorja Mestnemu redarstvu Maribor.
  • Lekarne Maribor in Farmadent že vrsto let prispevajo sredstva za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Simbolični ček je v imenu Zveze Prijateljev Mladine Maribor prevzela Mojca Ivankovič Kacjan.
  • Zaščitna sredstva proti notranjim in zunanjim zajedalcem bodo zelo dobrodošla v Zavetišču za živali Maribor. Kužki in muce bodo zaščiteni in bodo tako lažje počakali na svoj pravi dom. Donirana zaščitna sredstva je direktorju Snage Francu Doverju, predala strokovna vodja Lekarn Maribor Matejka Kumperščak Duh.
Foto: Jaka Arbutina

V juniju brezplačno do Osebne kartice zdravil in storitve Pregled uporabe zdravil

Farmacevti Lekarn Maribor so obiskovalce prireditve seznanili zakaj je pomembno, da imajo pri sebi Osebno kartico zdravil in predstavili kdaj in zakaj se je priporočljivo naročiti na storitev Pregled uporabe zdravil.

Obe storitvi priporočajo vsem, ki:

  • uporabljajo več zdravil hkrati,
  • imajo več različnih bolezni,
  • imajo vprašanja in težave povezane z zdravili,
  • so dobili novo zdravilo, zamenjali eno ali več zdravil
  • jim zdravila predpisuje več zdravnikov,
  • so jih pred kratkim odpustili iz bolnišnice.

Storitev Osebna kartica zdravil, kakor tudi storitev Pregled uporabe zdravil, vam v juniju v vseh enotah Lekarn Maribor izvedejo brezplačno. 

Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice