Danes obeležujemo mednarodni dan prijaznosti, društvo Humanitarček v ta namen organizira različne dogodke z namenom, da bi drugim polepšali dan.

Društvo Humanitarček je uradni ambasador dneva prijaznosti, ki od junija 2016 po Sloveniji aktivno širi projekt »Naključna prijaznost - Randomised kindness«. Danes bodo po celotni Sloveniji razdelili preko 10.000 priponk, ki jih je oblikoval oblikovalec Mitja Bokun. Vsaka priponka prinaša prijazno nalogo in ko je naloga opravljena, si jo prejemnik pripne. Uradno skladbo na ta dan je odstopila skupina Okttober in nosti naslov Lep dan. Gibanju se je pridružilo več kot 50 podjetij in društev, projekt pa je podprla tudi Zvezdana Mlakar.

Od leta 1998, ko je bila podpisana deklaracija o prijaznosti, 13. novembra obeležujemo mednarodni dan prijaznosti. Prve države, ki so ta dan začele obeleževati so bile Kanada, ZDA in Singapur.

Prijazen dan v UKC Maribor

Dan prijaznosti bodo še posebej obeležili v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer bodo za vse zaposlene pripravili poseben prijazen dan, kjer jih bo med malico in kosilom zabaval Bend za užent, prejeli bodo paketke presenečenja, delovni prostori bodo polni prijaznih sporočil, dan pa bodo zaključili z vadbo joge. Za obiskovalce pa so pripravili poslikavo s kano.

Društvo Humanitarček bo čez dan preplavilo mesto Maribor z 2000 rumenimi cvetlicami. Če jo prejmete, jo podarite naprej, da narišete nasmeh na obraz še komu. Ne bodite presenečeni, če vam bodo podarili parkirnino ali pa vam bo kdo plačal kavo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice