Vesele praznike! Maribor se je znašel sredi božičnega dogajanja. Preverite, zakaj.

Kot smo pred dnevi že razkrili, na Glavnem trgu v Mariboru te dni snemajo promocijski televizijski oglas z božično tematiko. 

Mestna občina Maribor je podjetju Bas Production iz Ljubljane za snemanje promocijskega televizijskega oglasa Magic Christmas izdala soglasje za rabo javne površine, torej Glavnega trga, za 22. in 23. oktober 2021 ter pripravo od 19. oktobra dalje in pospravljanje 24. oktobra. 

Koliko so odšteli za najem? Kot so zapisali na občini, je zavezanec je Mestni občini Maribor dolžan plačati nadomestilo v znesku 1600 evrov in davek na dodano vrednost.

Nekateri mimoidoči se čudijo, drugi z zanimanjem potegnejo telefon iz žepa in škljocnejo fotografijo za družbena omrežja, spet tretji dogajanje na Glavnem trgu opazujejo že od jutra. 

Blišč božičnega vzdušja in to kar sredi oktobra je pritegnil tudi številne radovedneže od drugod.

Zaradi snemanja popolna zapora nekaterih cest

Na mariborski občini dodajajo, da so za namene snemanja izdali tudi dovoljenje za popolno zaporo cest. 

In sicer bo popolna zapora: 

  • Glavnega mostu – 23. oktobra od 8. do 21. ure in 
  • Ulice kneza Koclja od krožišča pri Narodnem domu do Titovega mostu ter Partizanske ceste od Titove ceste do Trga svobode –  22. oktobra od 8. do 21. ure.

Spremenjene bodo tudi trase avtobusov. »V času zapore Glavnega mostu bodo imele vse avtobusne linije, ki sicer vodijo preko Glavnega trga, obvoz preko Titovega mostu,« sporočajo na občini. 

Na mariborski občini dodajajo, da mora v času snemanja ne sme biti onemogočen peš-, dostavni in interventni promet. Zagotovljena mora biti dovozna (požarna) pot v širini najmanj treh metrov, nič ne sme biti postavljeno bližje kot tri metre od Kužnega znamenja. Prav tako snemanje ne sme ovirati obratovanja gostinskih vrtov na trgu. 

Po končanem snemanju se mora zagotoviti vzpostavitev prvotnega stanja.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Če prav razumem ste zaradi 1600 usranih evrov nam meščanom zaprli most ter nekaj ulic in nam s tem onemogočili gibanje? Obetate si reklamo? Kot da ste od včeraj ... razen par naših domačih še bog ne bo vedel, kje je bilo to posneto ... za par dni 1600? ... pizda, jaz vam dam, pa je most moj ...

pohorskisvizec

Surf, jutri nesi na MOM 1.600,00 EUR, pa na tem portalu objavi donacijo!

Starejše novice