Maribor do dolgo pričakovane povezave med avtobusno in železniško postajo.

Končno bo pot med avtobusno in železniško postajo v Mariboru krajša. Še ta mesec bo dokončan projekt povezave med omenjenima postajama s stopnicami, da bo možen neposredni prehod z železniških tirov na avtobusno postajo.

Investicijo povezave med postajama je izvedla Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Pobudo je dala Mestna občina Maribor, ki je za izgradnjo stopnic tudi odstopila zemljišče, projekt pa je bil zastavljen v dolgoročnem in srednjeročnem družbenem planu občine.

Dolgoletne želje uresničene

Želje po vzpostavitvi tovrstne povezave imajo že dolgo zgodovino, uresničene pa bodo šele letos. S tem, ko se bo mogoče z avtobusne postaje po stopnicah povzpeti do železniških tirov in obratno, bo prehod med obema postajama v Mariboru veliko hitrejši in prijaznejši do potnikov.

Stopnice je zgradilo podjetje Rafael d.o.o., ki je z deli začelo 4. avgusta, so za Mariborinfo potrdili na Direkciji RS za infrastrukturo. Dela zajemajo gradnjo armiranobetonskega stopnišča z namestitvijo obojestranske kovinske ograje stopnišča z oprijemali, gradnjo zidu na obeh straneh stopnišča, namestitvijo razsvetljave stopnišča in ureditev odvodnjavanja ter brežine nasipa.

»Celotna vrednost izvedenih del je z vštetim davkom natanko 26.937,81 evrov, dela pa bodo zaključena še ta mesec,« so za Mariborinfo povedali na Direkciji RS za infrastrukturo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nataša Žižek Š… (nepreverjen)

Zakaj pa avtobusi za posebni prevoz iz železniške postaje do .... parkirajo na parkirišču za avtodome? Najprej si oglejte dejstva, potem pišite. Iz pisarne se nič ne vidi, razen fotk iz katerih je razvidno, da niso poskrbeli za invalide in mamice z vozički. Ampak takšnih dejstev ne želite videti.

Starejše novice