Zmagovalni krožnik je bil Pohod Rudolfa Maistra iz gozda na koline.

Projekt Tuševa kuharska zvezda, ki ga vsako leto organizira slovenski trgovec Tuš v sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije, letos poteka pod imenom Tuševa zvezdica. Projekt je danes prvič potekal v Mariboru, kjer je v drugem predtekmovanju na Srednji šoli za gostinstvo in turizem izbral tri najboljše ekipe dijakov Srednjih gostinskih in turističnih šol.

Te so postale ekipe dijakov Maribora, Izole in Ljubljane, ki se bodo maja skupaj z drugimi zmagovalci preostalih dveh predtekmovanj pomerili za laskavi naziv Tuševa zvezdica.

Zmago prinesel Rudolf Maister, ki je šel na koline

V okviru tekmovanja za Tuševo zvezdico iščejo najboljše dijake Srednjih gostinskih in turističnih šol po Sloveniji. Ekipe v sestavi kuharja, pomočnika kuharja, natakarja in turističnega tehnika se bodo najprej pomerile v treh predtekmovanjih, prvo je potekalo januarja v Ljubljani, drugo pa je prav danes prineslo nove tri ekipe za majski veliki finale.

Zmagovalec današnjega predtekmovanja je Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor s pripravljenim krožnikom Pohod Rudolfa Maistra iz gozda na koline. 

Zmagovalni krožnik: Pohod Rudolfa Maistra iz gozda na koline

Drugo mesto so zasedli dijaki Srednje šole Izola, s krožnikom Zajčji skok v istrski grmiček, tretje mesto, ki še nosi vstopnico v finale, pa so si prikuhali dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana s krožnikom Srninega fileja, divjačinske omake z jerebiko, pire zelene, kruhov kipnik s cvetovi leske.

Maja finalno tekmovanje

Marca sledi še zadnje predtekmovanje v Radovljici, v maju pa bo potekalo finalno tekmovanje med devetimi ekipami, ki se bodo predstavile z lokalno kulinarično zgodbo: kuhar in pomočnik kuharja bosta jedi pripravila, natakar bo jed postregel, turistični tehnik pa bo jed predstavil z lokalno zgodbo. Ob koncu bo torej Tuševa zvezdica postala ena od dveh najboljših ekip, ki bo v super finalu pripravila najboljšo kulinarično zgodbo o sladici, ki jo bodo pripravili iz sestavin skrivnostne škatle.

Skupinska fotografija.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gurman--furman (nepreverjen)

Jaz pa sem mislil, da je to štrajkajoče osebje iz kliničnega centra,, so zrihtani kot dohtarji

pošteni občan (nepreverjen)

ja sploh ona s tisto kratko kiklco je prava lisička,, tukaj pa jaz ne bi štrajkal

Starejše novice