Mladi so v sklopu projekta pobarvali in z dobrimi željami popisali več kot 2900 kamnov in tako tudi na simboličen način pokazali, da jim je mar za Dravo.

Projekt Varujmo svojo kapljico vode je tradicionalni projekt družbe AquaSystems, ki upravlja Centralno čistilno napravo Maribor.

Osnovnošolci v projektu spoznavajo pomen vode za življenje, od kod priteče v hišo, kje vse nastaja odpadna voda in kako jo očistijo v čistilni napravi.

Izobraževalne vsebine vsako leto dopolnijo s kreativnim izzivom – letos so mlade spodbudili, da kamne, nabrane ob Dravi, porišejo in popišejo z dobrimi željami za reko, ki je že od nekdaj pomemben del Maribora in njenih prebivalcev.

»Podjetje Aquasystems nas je povabilo k sodelovanju v projektu Varujmo svojo kapljico vode, ki smo se ga z velikim veseljem udeležili. Izjemno pomembno se mi namreč zdi, da že najmlajši otroci spoznavajo pomen vode za naše življenje ter so ozaveščeni o pomembnosti ohranjanja čistih voda. Učenci so z navdušenjem sproščali svojo kreativnost ter barvali kamenčke in zapisovali lepe misli za reko Dravo,« je povedala učiteljica razrednega pouka na Osnovni šoli Draga Kobala Manuela Soršak.

Letos porisali več kot 2900 kamnov

Da je bilo navdušenje med mariborskimi osnovnošolci res veliko, dokazuje tudi ogromno število pobarvanih kamnov z dobrimi željami.

V družbi AquaSystems so jih zbrali nekaj več kot 2900, ustvarili pa so jih učenke in učenci enajstih mariborskih osnovnih šol.

Organizatorji zaradi epidemije niso mogli izpeljati zaključnega dogodka, v katerem bi zbrane kamne razporedili vzdolž Drave na Lentu in tako sestavili Pot dobrih želja za Dravo, so pa njihove fotografije objavili na svoji Facebook strani in tako ustvarili virtualno pot.

»Letošnji odziv je presegel vsa naša pričakovanja. Potrjuje, da delamo prave stvari, saj moramo ravno naše najmlajše učiti o pomembnosti skrbi za zdravo in čisto Dravo. Izredno ponosni smo, da lahko h grajenju njihovega zavedanja skozi takšne projekte prispevamo tudi mi, ki z našo dejavnostjo varujemo enega največjih evropskih vodotokov in ga ohranjamo tudi za prihodnje generacije,« je izpostavil Leon Lozar, direktor družbe AquaSystems.

Mariborske in okoliške šole bodo prejele tudi donacije

AquaSystems se bo šolam za njihovo sodelovanje zahvalil z donacijami. Družba bo z donacijo v višini 500 evrov nagradila šolo, ki je prispevala največ kamnov, gre za Osnovno šolo Draga Kobala Maribor, z donacijo 350 evrov šolo na drugem mestu, Osnovno šolo Martina Konšaka in z donacijo 250 evrov šolo na tretjem mestu po številu ustvarjenih kamnov Osnovno šolo Toneta Čufarja Maribor.

Preostale šole, Osnovna šola Duplek s Podružnično osnovno šolo Zgornji Duplek, Osnovna šola Miklavž na Dravskem polju, Osnovna šola Ludvika Pliberška Maribor, Osnovna šola Kamnica, Osnovna šola Prežihovega Voranca Maribor, Osnovna šola Bojana Ilicha, Osnovna šola Janka Glazarja Ruše in Osnovna šola Leona Štuklja Maribor bodo prejele donacijo v višini 100 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice