Ftrgatev ni le zabava – vsako leto ima tudi dobrodelno noto. Letos so mariborski študentje za Gala Štefliča zbrali kar 1000 evrov, da njegovi družini olajšajo stroške operacije rok.

Upanje, da bo Gal Šteflič, ki se vsakodnevno sooča s prirojeno deformacijo rok, dočakal rešitev, je še korak bližje.

Letos so namreč člani Kluba mariborskih študentov prav temu namenili dobrodelno noto tradicionalne zabave, imenovane Ftrgatev. S pomočjo podarjenega vina kleti Radgonskih goric in Maribox kokic so študentje zbrali 1000 evrov.

»Hvala študentom, da so priskočili na pomoč. Hvala vsej Sloveniji. Gal ima operacijo 20. maja. Večjih akcij več ni načrtovanih, sicer pa so še vedno odprte SMS linije - ključno besedo ‘Gal5’ lahko pošjete na 1919,« pa je ob simbolični predaji bona dejala Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič.

Četrtič dobrodelna Ftrgatev

Letos, že četrtič, je bila Ftrgatev dobrodelna za 6-letnega Gala, ki so mu strokovnjaki diagnosticirali sinostosi radioulnaris bill, kar pomeni, da v rokah nima sklepa in živi z zaraščenima kostema. Jasno je, da mu takšna deformacija otežuje oziroma onemogoča normalno premikanje rok.

»Pričakovali smo približno takšen znesek, ker smo lani zbrali enako. Definitivno smo presenečeni, ker je bil delež ljudi, ki so darovali, več mladih. To nas spodbuja in nam daje motivacijo, saj vidimo, da mladi prepoznavajo, da so v mestu ljudje, ki so pomoči potrebni, in jim lahko z majhnimi gestami pomagamo,« je povedal Tim Gumilar, predsednik Kluba mariborskih študentov.

Gala je obravnavalo že mnogo strokovnjakov, ki so mu želeli pomagati, a ni šlo. Njegovi starši so našli upanje pri specialistih v Združenih državah Amerike, kjer verjamejo, da bi lahko rešili Galovi roki in mu omogočili življenje, ki si ga zasluži vsak otrok.

Če želite pomagati pa lahko Galu še vedno pomagate z nakazilom denarja prek računa, ki je odprt pri Karitasu. Ne pozabite, dobro se z dobrim vrača.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice