Društvo IndiJanez prireja že 3. festival ustvarjalnosti, veščin in inovativnosti mladih – »Računajte na nas!«, ki se bo odvijal od 10. do 14. septembra na Grajskem trgu.

Računajte na nas! je 5-dnevni festival ustvarjalnosti, veščin in inovativnosti mladih, v okviru katerega se na javnem prostoru v obliki tematskih stojnic in praktičnih tematskih delavnic, ki jih izvajajo mladi, prikazuje in predstavlja njihovo delovanje.   

»Rdeča nit festivala je, da se predstavljajo mladi z različnimi aktivnostmi. Imamo cel spekter najrazličnejših dejavnosti. Danes, prvi dan festivala, imamo recimo kvačkanje, izdelovanje kolaža iz odpadnih materialov, kjer punca z likalnikom ustvarja motive. V prihodnjih dneh pa nas čaka še veliko ljudi, ki se bodo predstavili z izdelovanjem iz lesa, pride fant, ki izdeluje kitare , modne izdelke in šahovske figure iz lesa, gostili bomo grafično oblikovalko in make up artistko, fantje iz strojne fakultete nam pridejo pokazat svoj dirkalnik, ki so ga izdelali,  imeli bomo osnove samoobrambe  in še mnoge druge goste,« nam pove vodja projekta Rebeka Kopčič.

Festival ponuja platformo za izmenjavo izkušenj in znanj kot tudi za povezovanje na trgu dela

Smisel festivala je aktivno sodelovanje mladih in vključevanje – mladi med seboj sodelujejo pri praktičnih tematskih delavnicah, ki delujejo informativno, vplivajo na neformalno izobraževanje, aktivno participacijo in usmeritev na trgu dela oziroma pri nadaljnem izobraževanju na fakultetah.

»Želimo dokazati ljudem, da smo mladi aktivni, saj nam velikokrat starejši očitajo, da smo leni, preveč za računalniki in brez idej. Tukaj si lahko ljudje ogledajo koliko različnih dejavnosti obvladamo in kaj vse zmoremo. S tem festivalom želimo povedati, da družba lahko računa na nas, zaradi tega nosi festival tudi takšno ime,« nam je še zaupala Rebeka Kopčič.

Festival je namenjen predstavitvi mladinske kulture. Mladim daje priložnost, da se skozi svoje delo, projekte in izdelke predstavijo širši javnosti, da spoznajo različne ustvarjalne tehnike in poklicne usmeritve, se mrežijo, posledično pa vplivajo na javno podobo mladostnikov v Mestni občini Maribor s predstavitvijo mladinskega sektorja in s povezovanjem z lokalno skupnostjo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice