Iz Murske Sobote poročajo o nenavadnem dogodku. Na cesti Markišavci - Murska Sobota je v jarku končal 30-tonski vojaški oklepnik Patria.

Kot smo uspeli izvedeti je do nastale situacije prišlo zaradi vožnje preblizu roba cestišča. Zaradi razmočenosti terena je tako patria končala v jarku.

Vojaško vozilo naj bi tehtalo približno 30 ton in ga bo iz jarka dvignilo dvigalo, ki je že na poti.

Po naših informacijah naj bi se reševanje vozila pričelo čez kako uro, saj je dvigalo šele na poti. V nesreči ni poškodovanih.

Kaj je Patria?

Patria je srednje kolesno oklepno vozilo, ki je za Slovensko vojsko izdelano v treh izvedenkah, in sicer oklepni transporter, poveljniško vozilo in pehotno bojno vozilo. 

Vozila imajo dobro oklepno in protiminsko zaščito, veliko mobilnost, sistem RKB zaščite in različni oborožitveni postaji s sodobnimi elektro-optičnimi senzorji.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jezek teka teka (nepreverjen)

Saj clovek vec neve kaj bi rekel o sposobnosti nase vojske z vsem spostovanjem do vojakov vendar je nekaj narobe v njihovem usposabljanju al kje ,da se dogajajo take smesnice v sv. Nekje v tujini tam kjer sirijo demokracijo so jim ukradli racunalnik pred kratkim jih je grupa lokalnih rjuharjev v puscavi razorozila verjetno je se vec zamolcanih incidentov tak da bog nam pomagaj ko se na domacih tleh letis v jarek res komedija ze ta slovenija.

kaj delajo? (nepreverjen)
Mr S (nepreverjen)

Saj niso krive sposobnosti voznika ali oklepnik.... izognit se je htel luknjam na preozki cesti, ga čisto razumem :)

Starejše novice