Povezali so se akterji Gosposke ulice in zgodila se je Visoka Čajanka Maribora.

Že skoraj poletni dnevi so čas, ko se na ulice mesta znova vrne živahno dogajanje. Društvo Hiša! je včeraj na ulico Gosposke povabilo gospe in gospode, da so obudili svoje znanje o pitju čaja, čajankah in omiki in oliki, ki je del le-te. Dogodka se je udeležila tudi sama gospa Scherbaum, ki so se ji pridružili plesalci plesne šole Rolly in pa glasbenik Dani Marinič.

Cilj je obuditi in oživeti Gosposko ulico

Da je dogajanje potekalo prav na Gosposki ulici pa gre zahvala tudi akterjem slednje. Ti se že nekaj časa trudijo obuditi najbolj gosposko ulico v mestu, ter ji povrniti nekdanji ugled. S takšnimi dogodki želijo privabiti ljudi nazaj v mesto in jim ponuditi nekaj več kot le trgovine.

Poklon tradiciji in dediščini

Projekt Visoka Čajanka Maribora je nastal v sodelovanju Društva Hiša! z Muzejem narodne osvoboditve Maribor ter Srednjo šolo za oblikovanje Maribor, Srednjo trgovsko šolo Maribor in Fakulteto za strojništvo. Dijaki in študenti namreč skozi celotno študijsko leto spoznavajo in odkrivajo bogato zgodovino tekstilne industrije Maribor in vsega, kar je razcvet te prinesel za Maribor in njihove prebivalce.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice