Foto: Jan Rozman
V jutranjih urah se je na Mariborinfo obrnila bralka Suzana Kofol, ki je zjutraj na svojem avtu našla kose razbitega stekla. Kot opozarja, je uničevanje vse bolj nevzdržno, stanovalci pa vse bolj obupani.

Na Murkovi še vedno poteka uničevanje, nekateri stanovalci so nemočni in ne vedo kako ukrepati. Zjutraj je ena izmed stanovalk Murkove 4 Suzana Kofol na svojem avtu našla razbitine stekla, prav tako je bilo razbito steklo v bližini in še na sosednjem avtu. Videli smo tudi sledi žog, ki jih otroci med igro nabijajo v avto. Obupana stanovalka nam je zaupala, da enostavno več ne ve, kaj narediti, da se bo ta nočna mora končala, ki traja po njenih besedah že od samega začetka, od leta 2007. 

Foto: Jan Rozman

Nered, hrup pozno v noč, uničevanje 

S stanovalko Suzano smo se sprehodili po hodniku, kjer nas je pospremila do svojega stanovanja. Razmere nam vzamejo sapo. Pred vhodom v blok smo že takoj naleteli na grafite, klopi v hodniku bloka so umazane, po tleh ležijo zalepljeni žvečilni gumiji, pljunki, stene ob dvigalu so spraskane in popisane,  v dvigalu je razbito steklo ... 

Foto: Jan Rozman

Stanovalka: Uničujejo tudi otroci, nad katerimi ni nobene kontrole

Stanovalka nam je zaupala, da je v svojem atriju že večkrat pobirala odpadke, ki jih ljudje odvržejo - vse od kondomov, plastenk, robčkov do drugih odpadkov. Pokazala nam je razmočen parket v stanovanju, na kuhinjski omarici ima posodo, v katero kaplja voda, da ji ne zamaka po vsej kuhinji.

Večkrat so ji tudi že vlomili v kletni prostor, pred katerim se je danes nahajal kar otroški voziček, čeprav ni njen. Povedala nam je tudi, da je v okolici bloka vsak dan ogromno ljudi, nikoli ni miru, glasbo pa vrtijo na glas še pozno v noč in celo govorijo po mikrofonu. Pravi, da največ uničujejo otroci, nad katerimi starši nimajo nobenega nadzora. 

Foto: Jan Rozman

»Za to imamo čistilko in hišnika«

O obupnih razmerah na Murkovi ulici smo že pisali pred dnevi, a razmere se še vedno niso izboljšale. Smetenje in uničevanje naj bi po pričevanju sosedov povzročala le peščica stanovalcev. A ti se za uničevanje skupne lastnine in za smetenje skupnih prostorov, kjer se čez dan igrajo otroci, ne zmenijo. Zaradi tega se drugi stanovalci počutijo nelagodno, prav tako pa menijo, da gre za namerno povzročanje škode iz objesti.

Ob uničenem inventarju so za stanovalce neprijetni tudi kupi smeti, ki jih objestneži ne »namečejo« le ob smetnjakih, temveč tudi vsepovsod po dvorišču. O dogajanju v soseski so stanovalci že obvestili tudi Javni medobčinski stanovanjski, ki pa je kot kaže nemočen.

Foto: Jan Rozman

Stanovalka Suzana je še za konec dodala še, da je izredno razočarana nad celotno situacijo, ki se vleče že dolgih 11 let. Sama si je uspela vsaj toliko izboriti svoj prav, da njenem atriju ni več odpadkov stanovalcev in njihovih otrok. Današnja situacija z razbitim steklom pa jo je tako razjezila, da se je odločila povedati na glas, saj tega enostavno ne zmore več. Zgodbo bomo za Mariborinfo spremljali še naprej. 

Foto: Jan Rozman

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lauraas (nepreverjen)

Spet romi. In to se seveda ne sme napisat, ker je takoj sovražni govor!

goostt (nepreverjen)

Kakšen pa je odgovor varuhov reda in miru ??

In reply to by lauraas (nepreverjen)

markow80 (nepreverjen)

Taborska policija je najboljša. Se vidi.

Starejše novice