Nabrežje reke Drave v Bresternici po novem krasi novi sonaravni amfiteater. Ta bo po besedah mariborskega župana spodbujal športno in kulturno dogajanje v tem delu mesta.

Ob Veslaškem klubu Dravskih elektrarn Maribor sta župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in direktor Dravskih elektrarn Maribor Andrej Tumpej otvorila sonaravno večnamensko ureditev brežine Drave ter predstavila še druge načrtovane skupne projekte. 

Na nabrežju reke Drave so postavili devet novih klopi, vsaka v dolžino meri 18 metrov. Za betonski del so poskrbele Dravske elektrarne, občina je prispevala leseni del. 

Plod dobrega sodelovanja

Mariborski župan je izrazil veselje nad novo pridobitvijo in predvsem nad dobrim sodelovanjem občine in Dravskih elektrarn.

»To je zelo dober pokazatelj, kako lahko gospodarstvo in lokalna skupnost z roko v roki dosegata več, kot vsak sam zase,« je povedal.

»Dobili smo sonaraven amfiteater, ki lahko spodbuja tako branje knjig v tej čudoviti naravi, spodbuja športnike pri njihovem razvoju, ponuja priložnosti za kulturne dogodke,« je dodal Arsenovič. 

Novi amfiteater je po besedah Arsenoviča plod izjemno dobrega sodelovanja med Dravskimi elektrarnami Maribor in Mestno občino Maribor.

Po mnenju Arsenoviča gre za idealni projekt, ki spodbuja športna, rekreativna in kulturna dogajanja v zelenem okolju. »Je pa to le eden izmed kamenčkov v mozaiku, ki ga gradimo,« je povedal. 

Občina z velikimi načrti za ureditev še več območij ob Dravi

V teku je ureditev dravske promenade na območju med Meljem in Metavo. Po besedah Arsenoviča bo s tem to območje mesta dobilo novi zagon. 

»Brez dobrega sodelovanja z Dravskimi elektrarnami tudi naše sanje o ureditvi nabrežja reke Drave med Sodnim stolpom in Vodnim stolpom ne bi bile možne,« dodaja mariborski župan. 

»Ureditev takšne brežine v nekem sonaravnem načinu mora biti cilj tudi za ostale brežine ob reki Dravi,« meni direktor Dravskih elektrarn Maribor Andrej Tumpej.

Bomo najobetavnejše mlade športnike spremljali z urejenega nabrežja? 

V sredo je bila tudi uradno podpisana pogodba za organizacijo Olimpijskega festivala evropske mladine, ki bo leta 2023 v Maribor pripeljal najobetavnejše mlade športnike.

Tekmovalci se bodo med drugim pomerili tudi kajakaši. Cilj občine je, da bomo Mariborčani za obetavne športnike navijali iz urejenega nabrežja.

Med studenško brvjo in novo, 130 metrov dolgo brvjo, želijo namreč urediti tako levo kot desno stran Drave. »Lahko si predstavljamo, da imamo na področju 660 metrov urejeno nabrežje in skupaj spodbujamo tekmovalce. Mislim, da bo to dalo poseben zagon mestu in športu,« meni Arsenovič.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Maribor tako dobrega in sposobnega župana v zgodovini,še ni imel.

Zikollino (nepreverjen)

Bravo župan in ekipa ... make us proud again ... vi rojeni Zagorci in Zagorci v glavah in po duši pa, lajajte v luno še naprej ... in čakajte na koncert ustaša Thompsona ...

Aleš83 (nepreverjen)

Super!

Ne bomo dovolili (nepreverjen)

24ur/novice/slovenija/v-zalogu-ne-bomo-dovolili-da-postanemo-smetisce

In reply to by Aleš83 (nepreverjen)

Nekdo38173882 (nepreverjen)

Ob tem ste pozabili napisati, da je istočasno tamkajšnji veslaški klub (prav tako Dravskih elektrarn in MO Maribor) s 'prijaznimi' opozorilnimi tablami prepovedal uporabo 'njihovih' splavov oz pontonov, kot so napisali. Kako prijazno je to za sobivanje??? Bodo tudi klopi čez čas samo še za izbrane?

Sandi536 (nepreverjen)

Saj je fino, upam samo da toti kafic zraven ni tudi od zupana… Drugace pa raje naj uredi ceste, ne pa da je luknja pri luknji po celem MB skoraj…

Starejše novice