Foto: Jure Banfi
Na Šentiljski cesti v Mariboru je te dni v teku urejanje kolesarske steze in sanacija asfaltne prevleke. A bralec Mariborinfo sprašuje, zakaj zaprt del ceste ostaja neprevozen?

Na obstoječem cestišču na Šentiljski cesti so bile zaradi prometa vidne močne kolesnice, ki so predstavljale veliko nevarnost za udeležence v prometu na tem odseku, še posebej v zimskem času. Te dni je ta konec Maribora dočakal urejanje kolesarske steze in sanacijo asfaltne prevleke.

Zaradi rušitve dveh hiš na Šentiljski bo obnova cestišča podaljšana

V prvi fazi del Mestna občina Maribor ureja vzhodni del vozišča, druga faza bo zajela ureditev zahodnega dela. 

»Dela se bodo predvidoma zaključila v začetku septembra, pri čemer je treba pojasniti, da dela sovpadajo z rušitvijo dveh hiš na Šentiljski v okviru urejanja železniške infrastrukture, kar podaljša obnovo cestišča za približno deset dni,« pojasnjujejo na Mestni občini Maribor.

Dela izvaja javno podjetje Nigrad v sodelovanju s podizvajalcem, podjetjem PGGH. Urnik izvajanja del je skladen z delavniki izvajalcev, in sicer od 7.00 do 15.00.

Foto: Jure Banfi

Je obvoz urejen neoptimalno?

Domačin in bralec Mariborinfo ob urejanju kolesarske steze in sanacijo asfaltne prevleke sprašuje še, zakaj je obvoz mimo tega gradbišča urejen neoptimalno.

»Zjutraj, ko peljemo otroka v vrtec, je preprosto, a za pot nazaj moramo narediti zelo velik ovinek po obvozu. Kar se nam zdi nepotrebno, saj je zaprt del ceste prevozen (še lepša cesta je kot prej), na zaprtem delu ni ovir ali gradbenih strojev,« pojasnjuje bralec.

Na Mestni občini Maribor pa pojasnjujejo, da sta »zapora in posledično obvoz urejena skladno z elaboratom, ki so ga izdelali prometni strokovnjaki in predstavlja optimalno rešitev glede na obseg del. Vožnja po gradbišču namreč ni le strogo prepovedana, pač pa tudi izjemno nevarna.«

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Milan55 (nepreverjen)

Spet isto mariborsko cmerjenje. Ljudem je zgleda iz pod casti malo pocakat, ko se jim zastonj okolica ureja. Neverjetno.

Kaj? (nepreverjen)

Zastonj? Ti veš, kaj so davki, ki jih plačujemo za vzdrževanje cest?

In reply to by Milan55 (nepreverjen)

Milan55 (nepreverjen)

Te davke bi ti ljudje plačali četudi jim tega tukaj ne bi obnavljali. Torej zdaj za svoje davke dejansko nekaj dobijo.

In reply to by Kaj? (nepreverjen)

Kaj? (nepreverjen)

Neverjetno. Kako ti sploh znaš uporabljati računalnik? Bi se mi zdelo, da imaš težave že pri vezalkah na čevljih.

In reply to by Milan55 (nepreverjen)

Milan55 (nepreverjen)

Vsekakor mi gre z računalnikom bolje kot tebi pisanje smiselnih stavkov.

In reply to by Kaj? (nepreverjen)

Nejc89 (nepreverjen)

Pa dobro no, čisto za vsako stvar se moramo v tej Sloveniji nekaj bunit. Ker je vsaka sprememba kao slaba, najboljše, da gremo živet nazaj v kameno dobo. Občina vam prenavlja cesto in rihta kolesarske. Bi človek pričakoval, da bodo ljudje vseli, da se jim uredi infrastrukuta. A ne, on se gre bunit, ker mu obvoz ne ustreza.

Kaj? (nepreverjen)

Končno sem dočakal prenovo te ceste. Žal se pa upam staviti, da bo kolesarska steza ista kot prej, kar bo pomenilo da bo nedvignjena ob cesti in da bo ves šoder od ceste šel na njo. Čistijo jo ravno enkrat na pol leta, tako da kolesarji ne morejo niti voziti po njej. V razponu treh tednov sem dvakrat prebušil gumo, ker sem vozil po tej neurejeni stezi - tam ko bi "moral". Od takrat naprej se lepo vozim po cesti, ker ne mislil plačevati in čas zapravljati za flike vsak teden.
In ja, sem meril čas, ki ga porabi obvoz. Celih 5 minut več je. Le kako ljudje to zdržijo brez oboroženih vstaj!! Res tragično in nesprejemljivo!! Idioti.

In reply to by Nejc89 (nepreverjen)

Ajmeme (nepreverjen)

Delavci in izvajalci res nic ne razmisljajo...

Kaj? (nepreverjen)

Čisto dosti razmišljajo. Promet je urejen v tisto smer, da imam pot do dela/mesta prevozno. Joj, pač moram narediti 5 minutni obvoz namesto 1-minutne vožnje, ko hočem domov. Umrl bom, res. Potlej pa vidiš debile ki vozijo v napačno smer ker nočejo zgubiti teh 5 velepomembnih minut. Mene zanima zakaj policija zdaj ne čaka na šentiljski, tako kot je prej, ko je merila hitrost. Zdaj bi dosti več zaslužila z vsemi temi idioti ki vozijo tam, ko ne bi smeli.

In reply to by Ajmeme (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Na Šentiljski urejajo tudi kolesarsko, domačine moti obvoz,
moti jih le za to, ker bo kolesarjenje le ob petkih brezplačno !!

Starejše novice