Vir: Mestna občina Maribor
Z začetka Partizanske ceste bodo umaknili nadstrešnico, ki že dolgo več ne opravlja funkcije avtobusne postaje. Z odstranitvijo bo prostor »zadihal« in postal bolj prijeten za pešce in kolesarje.

»Z začetka Partizanske ceste se bo poslovila nadstrešnica, ki je leta dajala zavetje pred dežjem čakajočim na mestne avtobuse na postajališču 'pri Modni hiši' in bila prostor za aktualne informacije o dogajanju v mestu,« so sporočili iz Mestne občine Maribor.

Objekt svoje prve vloge avtobusne postaje že dolgo ne opravlja več, zato so se na občini odločili, da ga bodo odstranili. Načrtujejo, da bodo s tem prostor odprli in omogočili bolj prostran in prijeten prostor za pešce in kolesarjev. 

Vir: Mestna občina Maribor

Prav tako bodo prostor uredili z novim tlakovanje, kjer je to potrebno. Odstranitev nadstrešnice je po besedah mestne občine dobra novica za drevesi, ki sta bili ujeti vanjo in ju bodo zdaj osvobodili. 

Na občini iščejo predloge za novo mesto nadstrešnice

Na občini so ob tem sporočili, da kovinske konstrukcije ne bodo zavrgli, ampak jo bodo deponirali in ji poiskali novo zgodbo. Pri iskanju novega namena za nadstrešnico so na občini odprti za predloge občanov. Imate vi kakšen predlog?

Vir: Mestna občina Maribor

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Mislim,da bi morali vse podobne objekte hraniti na določeni lokaciji kjer bodo na ogled . Morda v kakšni industrijski coni morda v Melju .

Starejše novice