Razgled na srce med vinogradi, ki ga skoraj vsak mesec obišče več tisoč radovednežev, se nadeja prenove. Njegov obisk pa bo odslej tudi plačljiv.

Znamenita pot v obliki srca med vinogradi na Špičniku pri Svečini velja za eno najlepših znamenitosti štajerske pokrajine. Srce med vinogradi preko družbenih omrežij osvaja širni svet in privablja vse več obiskovalcev med štajerske vinograde.

Pogled na edinstveno cesto v obliki srca je najlepše vidno na terasi turistične kmetije Dreisiebner, ki se je sedaj odločila za milijonsko investicijo prenove in preoblikovanja razgledne terase.

»Za prenovo terase smo se odločili, ker imamo veliko povpraševanj glede porok, poleg tega želimo tudi gostom ponuditi nekaj novega, da bodo ti še bolj zadovoljni. S tem bo tudi razgled na srce veliko lepši,« je v pogovoru za Mariborinfo povedala Andreja Dreisiebner, pri čemer dodaja, da bodo z novo teraso lažje obvladali trume gostov, saj jih ob dobrem koncu tedna obišče tudi preko tisoč gostov.

Najbolj srčkan razgled Slovenije nikoli več ne bo enak (vir: Turistična kmetija Dreisiebner).

Milijonska prenova 

Investicija bi naj stala okoli milijon evrov, vendar pa v investicijo ni vključena samo izgradnja nove terase, temveč celotna prenova Turistične kmetije Dreisiebner. Tako bi naj bila vključena tudi gradnja nove kleti, razmišljajo tudi o dograditvi degustacijskega prostora in gradnjo apartmajev.

Dela naj bi se pričela že čez poletje, vendar so zastala zaradi epidemije koronavirusa. Tako naj bi z deli začeli, seveda, če bo šlo vse po načrtih, v naslednjem tednu. »Vsekakor je sedaj priložnost prava, gostov je zelo malo, gre za sezono zatišja, poleg tega je tudi vreme ravno pravšnje,« pravi Andreja Dreisiebner.

Pri tem Dreisiebnerjeva poudarja, da bo skoraj vse ostalo tako kot do sedaj. Gre samo za prenovo in razširitev razglede terase, zato bo tam še naprej stal tudi kip svetega Jurija in vsa okoliška drevesa.

Tako naj bi bila videti prenovljena razgledna terasa (vir: Turistična kmetija Dreisiebner).

Dostop do srca bo odslej plačljiv

Z napovedano prenovo se je družina Dreisiebner tudi odločila, da bo dostop do razgledne točke odslej plačljiv, četudi tabla, ki obiskovalce prijazno poziva k prostovoljnemu prispevku, tam stoji že nekaj let. Tako je bila praksa takšna, da so gostje, ki so prišli samo posnet nekaj fotografij, plačali dva evra, ogled tistih, ki pa so se tudi usedli in plačali za kozarec vina ali pokušino drugih Dreisiebnerjevih dobrot, pa je bil zastonj.

Pri tem pa Dreisiebnerjevi poudarjajo, da bo v novo simbolično ceno, ki jo bodo določili naknadno, všteto tudi darilo. »Gost, ki bo plačal za vstop na razgledno teraso, od nas ne bo šel praznih rok. Ali bo prejel steklenico vina, lahko pa se bodo gostje odločili tudi za domače marmelade, sok ali penino,« še dodaja Andreja Dreisiebner.

Še pogled z druge strani (vir: Turistična kmetija Dreisiebner).

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

To ni business, to je pohlep ... in pohlep bo izdal račun ... ne vi ...

janban

Ti bi pa dovolil,da bi trume ljudi tancalo po tvoji nepremičnini in delalo škodo?

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Franca (nepreverjen)

Kaj jamraš. Nebi reko, da bi oni dali za obnovo. Te pa dobijo dnar iz eu. Pol pa bojo računali. Dostop bi lahko drugače uredili ne pa da je mimo njihove ciganije...aja seveda ima tudi občina tukaj prste zraven tako, da bojo še oni kaj dobili...

In reply to by janban

Ivan78 (nepreverjen)

Ne piši neumnosti.

Sam sem bil že večkrat in sem z veseljem dal za kakšen kozarček in prigrizek (pa ne samo pri njih, pač pa tudi v okolici).

To je čisto primerno plačilo za razne "instagramerje", ki lovijo všečke za sebične namene, lokalcem pa ne bi dali čisto nič.

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

JBT (nepreverjen)

Ivan ti si Instagram pijanček !

In reply to by Ivan78 (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Si bil? Si dal za kozarček? Super, pohvaljen!
Si bil kaj pri sosedih? Si bil recimo pri Brolliju, ki ima 100X lepši razgled kot le na asvaltno pot, ki se pač vije v obliki (pogled pod točno določenim kotom) srca, kjer stane liter vina 6€, kjer narezek stane (na osebo) 5€ in kjer razgled ne stane nič? Glupi "esterajheri" ...

In reply to by Ivan78 (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

Škoda, da spreminja glede razgleda raje bi si svojo zgradbo obnovil posebej notranjost. Da moram plačat ogled vinske ceste je pa že preveč. Dovolj je že da je imel povečan promet na svojem kmečkem turizmu. Sicer pa vsak je svoje sreče kovač.

Bugahsd (nepreverjen)

Lepo, bravo! Vi bi vse imeli zastonj, to pa ne gre, če hočemo da je lepo je potrebno denar zaslužiti.

janban

Tu se vidi faušija ljudi.Človek je pač imel srečo,da je na takšni lokaciji in je pravilno,da nekaj zasluži.Negativci bi pa tako imeli radi vse zastonj.

nagajivček (nepreverjen)

pujs damjan "rešuje" Slovenijo ! kdaj bo guznu in šou k vragu u rit ?!

Dejo007 (nepreverjen)

Torej?ogled ne bo poceni??
Glede na to da bos dobil al liter al marmelado itd...

pohorc (nepreverjen)

Saj ne bo nihče nikogar sili tja, kdor ni pripravljen tam zapraviti nekaj evrov, pač naj "špega" to srce od nekje drugje, jaz, če bom šel tja sigurno zapravil za nekaj "špricarjev", morda še kakšno pojedino!

alenka hecker (nepreverjen)

Zakaj ste ljudje tako polni favsije in zavisti , da o ponizevanju z besednim zakladom , ki ga imate ,tocno poveste kam spadate ,Sram vas naj bo , kdo bi si zelel ziveti v drzavi ki poka po sivih od hudobije in neolikanosti (so seveda tudi redke izjeme ) Dajte se ze enkrt povzpeti na nivo EU in prenehajte delati sramoto sami sebi in Sloveniji.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice