Grafit se je pojavil na povsem novih klopeh na Glavnem trgu.
Po tem ko so grafitarji na steni najmanjšega slovenskega muzeja pustili napis »Go Veg«, se je enak grafit pojavil na novih klopeh na Glavnem trgu.

Poročali smo že o grafitu, ki je se pojavil na steni Trafike - najmanjšega muzeja v Sloveniji. Grafit na pomembnem spomeniku mariborske kulturne dediščine je sprožil veliko zgražanja občanov in oster odziv mariborske občine. 

Mariborska občina, ki je lastnik Trafike, je grafit hitro odstranila, vendar to žal ni edini grafit, ki so ga vandali pustili v mestu. Enak napis »Go veg« so vandali pustili tudi v na novo prepleskanem podhodu pri med Glavnim in Rotovškim trgom.

Grafit so pustili tudi na novih klopeh, ki so jih na prenovljenem Glavnem trgu postavili pred nekaj dnevi. Prav tako so grafitarji z zelenimi srčki 'počečkali' nove tlakovce na trgu. »Go veg« napis smo opazili tudi na vsaki strani prehoda za pešce ob krožišču na robu Glavnega trga. 

Mariborska občina obsodila uničevanje kulturne dediščine

Mariborska občina je včeraj ostro obsodila grafit na Trafiki, v obnovo katere so vložili veliko energije, denarja, prostovoljnega dela in odrekanja številnih posameznikov. 

»Proti samemu sporočilu sicer nimamo nič ... Ne dovolimo pa packanja po objektih, ki so v lasti Mestne občine Maribor, še posebej ne po objektih kulturne dediščine,« so zapisali na Facebook strani Mestne občine Maribor. Dodali so, da omenjeni grafiti kažejo odnos avtorja do skupne kulturne dediščine. 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
atak (nepreverjen)

ziher, kdo ki še pri 35 letih študira na fdv :D

Stajerska sova (nepreverjen)

Iz dobro obvescenih virov smo slisali govorice da naj bi z grafiti bil tesno povezan Renato Volker-hiv......raziskujte v tej smeri in prisli boste do rezultatov!!!!!

In reply to by atak (nepreverjen)

Joze2020 (nepreverjen)

#Proti samemu sporočilu sicer nimamo nič ...
Ne dovolimo pa packanja po objektih, ki so v lasti Mestne občine Maribor, še posebej ne po objektih kulturne dediščine.#

To se pravi vsepovsod drugje se potem lahko?

Joze2020 (nepreverjen)

Na samo tam kjer je občina lastnik ali kulturna dediščina nikjer nebi smele bit take packarije.
Grafiti so umetnost ampak tudi na pravem mestu.

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Tega idiota takoj kaznovati z brezplačnim enoletnim delom pri Snagi. Naj čisti javne površine!!!

Ajmeme (nepreverjen)

Sramotno dejanje, brezvezni čečkarji- grafitarji da vam polomim prste...

Marjan1956 (nepreverjen)

Očitno pomanjkanje mesa res škodi.

Starejše novice