FOTO: Jaka Arbutina
Na različnih lokacijah v središču Maribora danes poteka 25. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Mariborska izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije - Območno združenje Maribor in Mestno občino Maribor danes organizira 25. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki poteka na različnih lokacijah v središču mesta.

Reševalne vaje po središču mesta

Preverjanje izvajajo na podlagi predpostavke delovanja ekipe prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah v Vzhodno Štajerski regiji. Vsaka ekipa usposobljenost in znanje prikazuje tako, da nudi prvo pomoč poškodovanim na realistično prikazanih situacijah in poškodbah ponesrečencev.

Tako so po nesreče in oskrbo poškodovancev prikazali na Lentu pri Vodnem stolpu, na Glavnem trgu, na Grajskem trgu ter v parku pri Prvi gimnaziji Maribor.

Dogajanje so popestrile spremljajoče aktivnosti in predstavitve dejavnosti ter opreme posameznih organov, organizacij, enot in služb, ki sodelujejo pri izvajanju nalog zaščite, reševanja in pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč v Vzhodno Štajerski regiji.

Tako so se med drugim predstavili REPS – kinološko društvo za reševalne pse, GRS – Gorska reševalna služba, Dispečerski center zdravstva Maribor, Služba nujne medicinske pomoči in PU Maribor, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor, Javni zavod Gasilske brigade Maribor, Drog Art, Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Maribor in URSZR Maribor s številko 112.

FOTO: Jaka Arbutina

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice