Mariborski mestni svetniki so na včerajšnji seji, poleg podaljšanja časa plačljivega parkiranja v mestu, razpravljali tudi o novih trgovinah v neposredni bližini Europarka.

Kljub nekaterim pomislekom o potrebnosti dodatnih trgovskih površin v mestu je bil v prvi obravnavi sprejet nov zazidalni načrt za trenutno nepozidano območje med nakupovalnim središčem Europark, nekdanjimi zapori in železniško progo, kjer zasebni investitor načrtuje izgradnjo novega trgovsko-poslovnega centra, poroča STA.

Vir: Mestna občina Maribor

Podžupan Mestne občine Maribor Samo Peter Medved je pojasnil, da je bilo območje že v preteklosti namenjeno trgovski dejavnosti, zato teh načrtov, ki se bodo izvajali na zasebni lastnini, občina ne more preprečiti.

Vir: Mestna občina Maribor

Mariborski župan Saša Arsenovič strinjal, da mesto potrebuje bolj celosten in premišljen pristop k urejanju prostora in okolja, še poroča STA.

Vir: Mestna občina Maribor

Celoten predlog za obravnavo na 7. redni seji mestnega sveta Mestne občine Maribor si lahko ogledate tukaj.

Vir: Mestna občina Maribor

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mem (nepreverjen)

Potrebno je utrditi gospodarstvo ne trgovin, ki jih je že tako preveč. Nekateri trgovski centri pa životarijo, primer: Planet TUŠ - pol trgovin zaprtih, City - žalost žalostna itd....

Starejše novice