Vsako nedeljo pred nekdanjo tovarno TAM poteka bolšji sejem, ki privabi ogromno ljudi. Med morje pločevin in ocean stare robe se pomešajo ne samo Mariborčani, ampak tudi številni obiskovalci iz različnih koncev severovzhodne Slovenije.

Na bolšjaku se vsako nedeljo dopoldne združi na tisoče ljudi, ki že dolga leta na sejem zahajajo tradicionalno. Ljudje se dobivajo s prijatelji, naredijo skupaj en obhod, nato pa spijejo kavo in se družijo. Skupaj s prodajalci se lahko tam nabere tudi med 20 in 25 tisoč ljudi. 

Od starin, sadja, tekstila do umetnin

Bolšjak ponuja ogromno različnih stvari. Prodajalci, ki obiskovalce obdajajo z vseh strani te prijazno vabijo k njihovi stojnici, da bi ti pokazali kaj imajo. Če si želite popestriti dan, se le malo zadržite pri kakšni stojnici. Največ smo zasledili tekstila, vse manj je starin in drugih umetnin.

Najbolj se prodajajo drobnarije do 10 evrov, največ ljudi pa se je gnetlo pri stojnicah, kjer so bile stvari po en evro. V oči so nam padle tudi lesene izrezljane omare, katerih cena je bila 800 evrov. 

Lahko kupite rabljen telefon, televizijo, značke, rezervne dele za avtomobile, knjige, igrače, kolesa, spodnje perilo, sadje, zelenjavo ali pa se le usedete na kavo, kaj pojeste in si napasete oči. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice