Pred letom dni smo opozorili na neurejeno okolico, ki obdaja Tri ribnike v mariborskem mestnem parku, pred časom pa je enako naredil občan na spletni platformi za izboljšavo mesta. In prišlo je do resnično dobrodošlih sprememb.

Na nedeljsko razmočeno popoldne smo se sprehodili okoli okolice Treh ribnikov v Mestnem parku Maribor, ki pa ni bila osvežena zgolj od močnega dežja, temveč je doživela tudi spremembe, na nujnost katerih smo opozarjali že pred letom dni.

Ribniško okolico so kazile polomljene klopi, dračje in neobrezano grmovje, tretjega ribnika pa zaradi zaraščenosti skoraj ni bilo več moč najti ...

Že lansko poletje smo odgovore poiskali pri javnem podjetju Snaga, ki je zadolženo za urejanje tamkajšnje okolice. Površina, ki so jo vzdrževali iz naslova koncesijskega pogodbe, je obsegala zgolj površino prvega ribnika z vodometom, drugega z otokom in zelene površine, ki se nadaljujejo do naselja Ribniško selo. 

Te, ki se nahajajo na zahodnem delu ceste Za tremi Ribniki, naj bi redno kosili, v skladu z letnim programom pa tudi obrezovali tamkajšnje rastline, medtem ko vzhodna stran ceste ni bila več v dometu njihovega vzdrževanja. 

Urejena tudi okolica tretjega ribnika, kazijo ga zgolj še nacistični grafiti

V začetku maja pa je na neurejeno okolico tretjega ribnika opozoril eden izmed občanov, in sicer na spletni platformi Izboljšajmo Maribor, saj se mu tretji ribnik ni zdel »ravno primerno ogledalo za turistične obiske in domačine«, ko pa bi se »z akcijo očiščenja in obnove klopi in poti dalo ustvariti zelo prijetno okolje«. 

Na to mu je v juniju odgovorila Mestna občina Maribor, ki je pojasnila, da je zemljišče v last prejela šele konec preteklega leta in ga predala v upravljanje pristojnemu vzdrževalcu parka, torej Snagi d.o.o.

»Snaga je po prevzemu nabrežje ribnika že uredila, v kratkem pa se bodo uredile še poti in popravila dotrajana urbana oprema.«

Prebarvali jih bodo v prihajajočih dneh ...

In včerajšnji sprehod je razkril, da je Snaga okolico ribnika že uredilo, prav tako pa nadomestilo tudi manjkajoče in poškodovane letvice na sedalih in naslonjalih klopi.

Te kazijo zgolj še odurni nacistični napisi, za katere pa, kot odgovarja Mestna občina Maribor na občanovo pobudo, bodo uredili oziroma prebarvali v prihajajočih dneh.

Tako Mestni park Maribor ponovno pridobiva podobo, kot si jo štajerska prestolnica dejansko zasluži. S čudovitimi ribniki, mogočnimi in urejenimi drevesi, številnimi nepoškodovanimi klopmi ter zadovoljnimi živalmi in sprehajalci.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LukaN (nepreverjen)

Tisti, ki gor riše kljukaste križe in rasistične simbole je res pacient. Za začetek pa naj gre nazaj v šolo in si pogleda, kaj je ta ideologija, ki jo zdaj širi, hotela narediti Slovencem in Evropi. Verjetno je to itak prešprical in namesto pouka za smrekicami kadil čike, posledice pa vidimo danes.

Grafiti ... so lahko (nepreverjen)

tudi: lepi, umetniski, barviti, kulturni, smesni ...

Marjan1956 (nepreverjen)

Težki "frajerji". Se mi prav smilijo ti obritoglavci.

Kritik (nepreverjen)

Ne samo grafitarji tudi ostali kršitelji nemoteno uničujejo park in nasade. Nisem videl redarjev v parku ali koga drugega,ki bi kaznoval kolesarje ,ki se vozijo po zelenicah (to kar je ostalo od njih) in uničujejo podrast . Čudno tega nihče ne opazi .

Starejše novice