V Radencih so pred nekaj trenutki okronali že 24. Vinsko kraljico Slovenije. To je postala Ana Pavlin, študentka zadnjega letnika magistrskega študija turizma na Ekonomski fakulteti v Ljubljani iz Novega mesta.

Slovesno je sprejela veliko čast služenja ugledu slovenskega vina, kronanja pa se je udeležila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec. Vino nove Vinske kraljice Slovenije je Frankinja Plus, letnik 2017, vrhunsko rdeče vino z zaščitenim geografskim poreklom, suho.

24. Vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin je prisegla z naslednjo prisego:
 

Jaz, Ana Pavlin, slovesno sprejemam veliko čast služenja ugledu slovenskega vina kot 24. Vinska kraljica Slovenije. 
Nalogo, ki mi je zaupana, bom opravljala odgovorno in z zavestjo, da je vsak dan, ko sem ji zapisana, namenjen izročilu žlahtnega poslanstva Vinske kraljice Slovenije. 
Potrudila se bom, da bo naša domovina, vinorodna Slovenija tudi z mojo pomočjo bolj prepoznavna in cenjena med vsemi, ki častijo vino. 
Prizadevala si bom, da bi vsi spoznali dobro plat vina, in da bi razumeli njegovo povezanost s slovenskim človekom. Za skupno dobro naših treh vinorodnih dežel mi ne bo nikoli žal ne časa in ne moči ...

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice