Pred Hišo Stare trte so različni slovenski sirarji obeležili 6. praznik sira.

Poleg tega, da je lentovsko nabrežje lepo obsijano, je na njem tudi polno sprehajalcev in pivcev kave, ki so se prišli naužit teh neverjetnih, kar presenetljivih oktobrskih žarkov. Poleg tega, pa so se pred Hišo Stare trte razporedile tudi stojnice, saj so različni slovenski sirarji na 6. praznik sira predstavili svojo ponudbo.

Tako se je z ovčjimi siri predstavila Kmetija Novak, s kozjimi Sirarska kmetija Frešer in Kmetija Bedrač, ob tem pa sta svojo ekološko usmerjenost predstavili tudi EKO kmetiji Kekec in Metz, ki nam je ponudila okusen kozji sir in povedala, da se vračajo »zopet naslednje leto, vendar pa kmetija vedno vabi«, kjer lahko preizkusimo izdelke iz kozjega ekološkega mleka: skuto, mehki sir, poltrdi sir, navadne jogurte ali takšne z različnimi okusi, maslo, smetano in pa kislo smetano. Za mleko pa poskrbi 50 koz različnih pasem katere se prosto gibljejo po prostranih pašnikih. 

Ne le siri ...

Poleg sirov in drugih mlečnih izdelkov pa so lahko obiskovalci poskusili in kupili tudi odlične domače izdelke ponudnikov, ki so jih predstavili po sloganom Okusi Štajerske. Tako je pristopila prijazna gospodična Nika Poslek, ki je ponudila čokoladice, posute s cvetličnih prahom, ki so se kar stopile na brbončica, ob tem pa predstavila očeta Borisa – glavnega čebelarja, ki je odgovoren za vse medene užitke, ki jih nudi podjetje MrBee.

Mladenič pri prvi stojnici pa je ponujal nekaj ostrejšega, četudi nas je potolažil, da ima sladke različice – različne vrste čili omak Mojstrov okusa. Zaradi šibke tolerance smo mu verjeli na besedo, da je ponudba izvrstna, takšna je bila tudi dekoracija stojnice in videz stekleničk. Gre za blagovno znamko, rojeno iz gostilne KARLA, kjer so domači kuhinji dodali tudi omenjeni pester izbor čili omak, marmelad, mešanico začimb in drugih domačih izdelkov za popestritev kulinarike.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice