FOTO: Jaka Arbutina
Na gradu Vurberk danes poteka 12. Srednjeveški dan, ki skrbi za razburljivo in poučno dogajanje.

Vurberški grad se je vrnil v srednjeveške čase. Na idiličnem gradu od 14. ure naprej potekajo številne delavnice za otroke in odrasle z zanimivimi igrami. Med drugim so Maistri Marpurgi predstavili meče, nože, bojne sekire, orožja, ščite, čelade in oklepe, pripravili pa tudi kurišče za kuho ter nočno straže.

Tlačani iz Spuhlje so predstavili tipično življenje tlačanov, Sam Sebastian pa je poskrbel za mistični šov. Zbrani so ob 16. uri lahko spremljali predstavo dvornih norčkov, ki jo je zaznamovalo žongliranje z rekviziti in noži, akrobatiko, hojo po vrvi in tudi požiranjem ognja.

Na vurberškem gradu poteka tudi tako imenovana »Srednjeveška norčijada« v okviru katere izdelujejo meče, zainteresirane pa učijo žongliranja, hoje po vrvi in drugih vrlin, ki pritičejo dvornim norčkom.

Predstavili bodo tudi utrinke iz zgodovine Hrastovške gospoščine Poskrbljeno je tudi za jedačo in pijačo, za smeh pa bo ob 20. uri poskrbel Vid Valič s svojim stand up nastopom. Za njim bodo srednjeveški dan končali mariborski glasbeniki Live Aid, Simpatico, Vasko Atanasovski trio, Noa Vilčnik in Okttober.

Dogodek ima tudi dobrodelni namen, saj bo ves izkupiček od prodanih vstopnic še v fundacijo MAMA MAUS za humanitarno akcijo »Slovenija za Gala«, ki jo organizira DRUŠTVO MAUS.

FOTO: Jaka Arbutina

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost25 (nepreverjen)

Slovenija je dežela polna dvronih norćkov!!!!

Starejše novice