Tudi v Mariboru smo bogatejši za avtomat, ki je na Koroškem poskrbel za pravo malo revolucijo med ljubitelji pic - picomat. Brez peka, tri minute, štirje evri, štirje okusi.

Picomat smo opazili na glavni avtobusni postaji. Gre za rdeč avtomat, ki so ga razvili na bolonjski univerzi, nato pa se je razširil po Italiji, kasneje pa so ga postavili tudi drugod – v Bolgariji so jih naročili kar sto. 

Picomat je v začetku leta osvojil ljubitelje ljubitelje pic na Koroškem. Z njim so se prvi pohvalili v slovenjgraškem hostlu in v prvih dveh tednih prodali čez 500 pic. 

Naprava, ki se imenuje Let's Pizza pripravlja štiri vrste pic – tako lahko izbirate med margarito in takimi s šunko, salamo ali pa slanino. Že takrat smo preverili, kako naprava deluje. Pred lačnim čakajočim avtomat zmeša moko, suhi kvas in vodo v testo, ga razvalja, nanj naloži paradižnikovo omako in druge sestavine.

V slabo tono težkem avtomatu je za približno 100 pic materiala, za štiri evre pa jo bo (avtomat namreč zaenkrat še ne deluje) v zgolj treh minutah zamesil, jo nadeval, spekel, še vročo položil na karton in jo ponudil naročniku.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice