Član Akademske folklorne skupine Študent Maribor, že 6. leto zapored ob koncu leta izdajajo svoj koledar. Vsako leto se odločijo za drugačno rdečo nit in tokrat so izbrali najbolj drzno doslej!

Člani, ki se ne bojijo pokazati nekaj več svoje kože v kombinaciji s folklornimi dodatki, so pozirali ali zgolj spontano nastopali pred fotografskih objektivom. Scenarij je bil dokončan pred kratkim in je bil izdelan s strani članov samih.

"Ideja je naša in je bila prisotna vso sezono," med drugim sporočajo.

Trema je bila prisotna

Sposodili so si le ustrezno fotografsko opremo, povabili v sodelovanje bivšo članico Tjašo Roškar, ki se ukvarja s fotografijo, in se preselili v pravi studio! Prvi fotoshooting je trajal kar šest ur. Kot pravijo, jim je manjši problem predstavljala koncentracija in ustrezna izbira motivov ter položajev, saj se zavedajo, da je zelo tanka meja med banalnimi oziroma neokusnimi prizori, in prizori, ki, četudi pokažejo veliko gole kože, nosijo v sebi sporočilo.

"To temo smo si izbrali zaradi tega, ker veljamo KUD-ovci vedno za malo drugačne, malo "posebne" in kot štajerska skupina smo pogosto radi provokativni, sami člani pa se velikokrat srečujemo tudi v skupnih garderobah, kjer je golota do neke mere samoumevna in jo znamo v pravi meri spoštovati," dodajajo KUD-ovci.

Vedo, da ne bodo zadovoljili vse okuse

Sicer tema letošnjega koledarja ni nekaj, kar lahko nastane čez noč in produkt nima garancije, da zadovolji vse okuse. A so trdno prepričani, da je drznost tista, ki jih bo opisala v pozitivnem smislu! So namreč prva skupina na področju folklorne dejavnosti, ki se je lotila česa takega, čeprav v osnovi sama tema nikakor ne pooseblja dejavnosti kot take, niti je noče promovirati skozi goloto. Dejstvo pa je, da se jih je v trenutnem obdobju delovanja, sicer 53. letne tradicije, zbralo dovolj "drznih" in hkrati tako pripadnih članov, da so bili pred objektivom pripravljeni odvreči oblačila in pozirati za potrebe društvenega koledarja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice